otohaber_logo
Haberler
100.000’inci Nissan e-Power Yollara Çıktı
Nissan Qashqai ve X-Trail’de görev yapan e-Power seçeneği, Eylül 2022'de tanıtılmasının ardından Avrupa'da 100.000 adet satıldı.
100.000’inci Nissan e-Power Yollara Çıktı

Nissan tarafından geliştirilen e-Power teknolojisi üçüncü nesil Nissan Qashqai ile dördüncü nesil Nissan X-Trail modellerinde görev yapıyor. Eylül 2022'de tanıtılan e-Power teknolojisine sahip iki modelin Avrupa’daki satış rakamları toplamı 100.000 adet oldu. Bu rakam içerisinde e-Power özellikli 65.367 adet Nissan Qashqai ve 34.663 adet Nissan X-Trail satışı gerçekleşti. Kasım 2022’den itibaren ülkemizde ise 5.810 adet Qashqai e-Power ile 1.636 adet X-Trail e-Power seçeneği satıldı. Avrupa pazarına ek olarak Avustralya ve Yeni Zelanda'da Qashqai e-Power modeli satılıyor. Ayrıca Fas’ta ise X-Trail e-Power ile Qashqai e-Power modelleri bayilerde yerini alıyor.

 

Nissan e-Power teknolojisi

Nissan’a özgü olan e-Power teknolojisinde tekerlekler yalnızca elektrikli motoru besliyor ve benzinli motor ise sadece jeneratör görevi görüyor. Batarya yeterli enerjiye sahip olduğunda, tekerlekleri tahrik eden elektrikli motoru besliyor ve araç, tam elektrikli sürüş sunuyor. Aracın daha fazla güce ihtiyacı olduğunda jeneratör yani benzinli motor, elektrikli motora güç sağlamak ve bataryayı şarj etmek için devreye giriyor. Sürüş sırasında gerçekleşen rejenerasyon işlemi de bataryaları besliyor. Ayrıca e-Power teknolojisine sahip Nissan X-Trail, 2023 yılında Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından Türkiye’de ‘Yılın Otomobili’ seçildi.

1 / 2

Nissan X-Trail

Nissan X-Trail

2 / 2

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.