otohaber_logo
Haberler
2019 SONUÇLARI
2019 SONUÇLARI

BİRİNCİ TASARIMLAR

RESUL KÖÇER (Dış Tasarım) 1995 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimimi Diyarbakır'da tamamladı. 2014 yılında Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun oldu ve aynı yıl da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-iş Öğretmenliği bölümünü kazandı ve 2019 yılında mezun oldu. Resul Köçer tasarıma olan merakını şöyle anlatıyor: "Hayatımın her döneminde tasarıma merakım hep vardı. Bu merakım ilkokul zamanlarında başladı. Gördüğüm her modeli kafamda sürekli tekrar edip ezberlemeye çalışır, hayalimde canlandırdığım arabayı çizerdim o zamanlarda. Bir otomobili hayal edip çizmek çocukluğumdan bu yaşıma kadar hep devam etti. Araç tasarımı benim için bir terapi gibi, ne zaman çizim tahtasının başına geçsem dünyadan kopar, hayalimle baş başa kalırım. Bu alanda daha önce hiçbir yarışmaya katılmamıştım. Zamanla bu konuda daha da ilerleyip tasarım konusunda ülkemin adını en üst mevkilerde duyurmak bundan sonraki ikinci hedefim. İlkine bu yarışma vesilesiyle ulaşmış oldum zaten."

HÜSEYİN FATİH GÜR (İç Tasarım) 1985 yılında Mersinin/Tarsus ilçesinde doğdu. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Makine Meslek Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Eğitim sürecinde teknik resim ve katı modelleme 3D çizim programları ve eskiz çalışmalarına önem vererek kendimi geliştirdi. Otomotiv sektörüne yakından ilgili olduğu için el becerilerini, fikirlerini ve düşüncelerini bu sektöre aktarmaya çalışıyor. Şu anda özel bir firmada enerji teknikeri olarak görev yapıyor.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.