otohaber_logo
Haberler
4 Çeker Octavia Combi'den Detaylar
Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldığında 4 tekerlekten çekişli versiyonlarının da üretileceği açıklanan Skoda Octavia Combi’nin 4x4 versiyonlarının detayları gün yüzüne çıktı.
4 Çeker Octavia Combi'den Detaylar

Geçtiğimiz yıl satılan Skoda Octavia Combi satışlarının neredeyse yüzde 20'sini oluşturan 4 tekerlekten çekişli versiyon, şimdi de aracın yeni neslinde tanıtıldı. Son nesil Haldex 5 debriyajın kullanıldığı Octavia Combi 4x4'te motorun ürettiği güç hem akslar hem de aynı akstaki tekerlekler arasında değişken olarak ayarlanabiliyor. Normal yol koşullarında gücün tamamına yakını ön tekerleklere aktarılırken, aktarmada kayıp yaşanması halinde güç arka aksa yönlendiriliyor. 1.8 lt 180 HP benzinli ile 1.6 lt 105 HP ve 2.0 lt 150 HP'lik dizel motorlarda sunulacak olan 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip tüm Octavia Combi'lerde Start-Stop Sistemi ve Fren Enerjisinin Geri Kazanımı Sistemleri standart olarak sunuluyor. 1.8 lt'lik benzinli motor sadece 6 kademeli otomatik şanzımanla gelirken, 1.6 lt'lik baz dizelse sadece manuel şanzımanla kombine edilmiş. 1.6 lt'lik dizel motor Octavia Combi 4x4'te 4.5 lt/100 km ortalama tüketim değerine sahip.

Kokpitte sade çizgiler dikkat çekerken, modern bilgi eğlence sistemi seçeneği sunuluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.