otohaber_logo
Haberler
5 kişilik yaz aşkı
Pistlerde Formula 1 otomobilleriyle boy ölçüşebilen, gerektiğinde lüks caddelerde süzülebilen kaç roadster var? Cevabı çok basit: Sadece 5 adet! Pagani Zonda R’ın yol versiyonu olan Cinque’nin roadster kardeşi, fiyat, güç ve ulaşılabilirliğin sınırlarını
5 kişilik yaz aşkı

Spor otomobil tarihinde en fazla iz bırakan modeller İtalya'dan çıkmıştır. Ferrari, Lamborghini ya da Maserati'nin açtığı yoldan bugün çılgın bir İtalyan daha ilerliyor: Pagani! Firmanın kurucusu Horacio Pagani'nin Lamborghini'de çalıştığı dönemde elde ettiği tecrübelerle üretilen süperspor otomobiller pek çok otomobil severin rüyalarını süslese de, egzotik üreticinin kısıtlı üretim adetleri zenginlerin bile isteklerine ulaşmasına engel oluyor.

Standart modellerinde dahi butik üretim anlayışını benimseyen Pagani, sadece 5 adet üretilecek olan Zonda Cinque Roadster ile kısıtlı üretim kavramını yeniden belirliyor. 2008 yılında tanıtılan coupe kardeşinin rijitliğini ve dinamizmini sunmak adına yeni geliştirilen karbonfi ber-titanyum karışımı monokok bir şasinin kullanıldığı araçta, Mercedes-Benz'in resmi modifiye firması AMG'nin imzasını taşıyan 7.3 lt'lik V12 görev yapıyor.

Üreticisi tarafından savaş jetleriyle yarışabilecek kuvvette yanal ivmeler yarattığı belirtilen Zonda Cinque Roadster, 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlarken, üstsüz süpersporcunun ulaştığı maksimum hız 340 km/s'yi aşıyor. 6 ileri sıralı şanzımanla donatılan, yola çıkış iznine sahip gerçek bir yarış otomobili olan Zonda Cinque Roadster'ın günlük kullanımda en azından katlanılabilir bir konfor sunabilmesi için ayarlanabilir bir süspansiyon sistemine yer verilmiş. Avrupa pazarında 1.3 Milyon Euro+vergiler olarak açıklanan satış fiyatı tıpkı 5 adetlik üretim sayısı gibi olağanüstü.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.