otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Toyota Yaris
Küçük sınıfta yer alan otomobiller şehiriçi kullanım kolaylığı, düşük yakıt tüketimi ve rahat kullanımlarıyla birlikte özellikler bayan sürücülerin öncelikli tercihi olmaya devam ediyor.
İkinci el karnesi: Toyota Yaris

İlk kez 1998 yılında düzenlenen Paris Otomobil Fuarı'nda son kullanıcının beğenisine sunulan Toyota Yaris, bu özellikler doğrultusunda yaratılmış bir otomobil. 2003 yılının başında kapsamlı bir makyaj operasyonuna tabi tutulan Yaris'in tüm çizgileri korunmuş görünüyor. Dış mekandaki tek fark tampon tasarımlarında saklı. Gövde rengi koruma bantlarının kullanıldığı tampon eskisine göre biraz daha şişkin bir görüntü sunuyor. Bu da otomobilin eskisine göre uzunluğunun 25 mm artmasına sebep olmuş. İç mekândaki değişiklik ergonomi odaklı gerçekleştirilmiş. Yaris'lerde Toyota'nın son yıllarda geliştirdiği VVT-i (Variable Valve Timing-Intelligent) teknolojisine sahip motorlar kullanılıyor. Akıllı motor olarak tanımlanan bu motor türünde supapların açık kalma süresini; motor devri ve ısı gibi birçok parametreyi değerlendirerek belirliyor olması hem düşük yakıt tüketimi hem de performans açısından rakiplerine göre daha avantajlı. Küçük boyutları nedeniyle şehiriçinde manevra kabiliyeti ön planda tutulan Yaris'in boyutlarına aldanıp küçük bir araç olduğunu düşünmek yanlış olur. Önde ve arkada yolcularına rahat bir yolculuk vaadeden Yaris, özellikle ön bölümde uzun boylu sürücülere bile oldukça ferah ve geniş bir mekân sunuyor. Yaris'lerde kullanılan sert süspansiyon otomobilin yere sağlam basmasını sağlıyor. Yaris, şehiriçinde kolay kullanımı ve düşük yakıt tüketimiyle özellikle bayanların dikkatlerini üzerine çekmeyi başarıyor. Yapılan detaylı inceleme ve testlerde Yaris'in olumsuz yanları arasında fren sistemi arızalarının ve motor yağının azalması yer alıyor.

Model Bilgileri


1999 Yaris piyasaya sürüldü.
2001 Sportif Yaris TS piyasaya sürüldü.
2002 1.4 litrelik dizel motor eklendi.
2003 Makyajlandı.
2005 Birinci nesil Yaris'in üretimine son verildi.
2006 İkinci nesil Yaris piyasaya sürüldü.

Değerlendirme


+ Yeterli iç mekan genişliği
+ Değişken iç mekan
+ Seri ve güvenli sürüş özellikleri
+ İşçilik kalitesi (2006'dan sonrakiler)
+ Yüksek güvenlik
- Kısıtlı süspansiyon konforu
- ESP'nin yer almaması (2005 model ve öncesi)
- Zor okunan gösterge grubu

Zayıf Noktalar


• İşçilik hataları (2005 model ve öncesi)
• Far sistemi arızası
• Fren sistemi arızası

Tavsiye Edilen Motor Seçenekleri


1.3 lt, benzinli, 86 HP. Yakıt tüketimi 8lt/100 km
1.4 lt, dizel, 75/90 HP. Yakıt tüketimi 5lt/100 km

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.