otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Ford Ka
Ford'un mini sınıftaki temsilcisi Ka, küçük ve kullanışlı yapısıyla 1997 yılından beri özellikle şehiriçi kullanımın gözde modellerinden biri olmayı başardı.
İkinci el karnesi: Ford Ka



Ford'un özellikle şehiriçi kullanıma yönelik olarak tasarladığı ve ağırlıklı olarak bayanların tercih ettiği modellerinden biri olan Ford Ka, şirin tasarımı ve boyutlarıyla markanın ikinci el piyasasındaki sessiz temsilcisi durumunda. Ford markasının küçük ve kullanışlı otomobiller üretmek fikriyle yola çıkılan Ka Projesi, üç kapılı karoseriyle özellikle de 2003 yılı sonrasında oldukça dikkat çekmişti. Bu tarihe kadar üretilen modellerdeki OHV- çarpmalı çubukla kumanda edilen motorlar yerine 1.3 lt'lik OHC- üstten eksantrikli motorlar kullanılmaya başlandı. Özellikle yol tutuş dinamikleriyle kendisine ait bir hayran kitlesine de sahip olan Ford Ka'nın 60 HP'lik güç üreten versiyonu çok daha fazla ilgi gördü. 50 HP güç üreten versiyon gerek güçsüzlüğü gerekse verimsizliğiyle beklenen ilgiyi görmedi.

Ford Ka'nın ülkemizde yapılan değerlendirmelere göre son 4 yılda da tüketicilerini üzdüğünü söylemek pek de zor olmasa gerek. Ford Ka' ile ilgili yapılan araştırmalara göre ortalama 30,000 km yol kat etmiş olan Ford Ka'larda yüzde 58.5 oranında kusursuzluk vardı. 30.000 ile 60.000 km yol kat etmiş olan kategoride test edilen araçlarda yüzde 17.1 oranında bir hata yüzdesi dikkatlerden kaçmıyordu.

ARTI VE EKSİLERİ:


+ Ön tarafta geniş yer
+ Servo direksiyon ile çok çevik kullanım
+ Güvenli ve sportif kullanım
+ Kusursuz direksiyon
+ Yeterli işçilik kalitesi
+ Tatmin edici süspansiyon konforu
+ Kolay kullanım
- Arka tarafta yetersiz diz mesafesi
- Küçük bagaj (186 litre)
- Konforsuz koltuklar
- Zayıf frenler
- Güçsüz motor

TİPİK SORUNLARI:

• Fren arızaları
• Elektrik arızası
• Elektrikli cam kaldırıcı
MODEL TARİHÇESİ:

1997: Ka modelinin 50 HP ve 60 HP!'lik versiyonları tanıtıldı
2000: Yan havayastıkları standart hale getirildi
2003: Yeni 60 HP ve 70 HP gücünde 1.3 lt OHC motor ve SportKa'nın 1.6 lt'lik roadster versiyon StreetKa tanıtıldı.
2005: İç mekan yenilendi

TAVSİYE EDİLEN MOTOR SEÇENEKLERİ:

60 HP ile 1.3 OHV: 50 HP'lik versiyon vasat bir güce sahip. Yakıt tüketimi yaklaşık 8.0 lt/100 km.
60 ve 70 HP ile 1.3 lt OHC: Özellikle 70 HP motor ile sempatik. Yakıt tüketimi yaklaşık 6.0 lt/100km.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.