otohaber_logo
Haberler
Perde havayastıkları hangi durumlarda açılır?
Perde havayastıkları hangi durumlarda açılır. Perde havayastığının bulunduğu araçlarda yolculuk esnasında nelere dikkat edilmeli? Bu güvenlik donanımı hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum. Tahsin ULUS
Perde havayastıkları hangi durumlarda açılır?

Perde havayastıkları, ön koltuklarda ve arka yan koltuklarda oturan yolcuların yandan çarpmalarda, başlarını korumaya yardım etmek için tasarlanmışlardır. Perde havayastıkları sadece belirli yan çarpışmalarda, çarpma şiddetine, açısına, hızına ve etkisine bağlı olarak açılır. Tüm yandan çarpmalarda aracın ön veya arkadan alacağı darbelerde yada takla atması durumlarında yan hava perdeleri görev yapamayabilir. Perde havayastıklarıı, yan havayastıklarıyla birlikte çalışırlar. Araçtaki herkes (havayastığı olsa da olmasa da) emniyet kemerini doğru bir şekilde takmalıdır. Eğer kaza anında perde havayastığının açılmasını engelleyen bir cisim veya durum varsa bu parça görevini yerine getiremez.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.