otohaber_logo
Haberler
Otomobilimi alçaltmak istiyorum
2009 model Megane II Privilege Sedan satın aldım. Aracımın lastik ve çamurluk mesafesi fazla olduğunu düşündüğüm için hem bu aralığı kapatmak hem de konforunu ve yürüyen aksamını iyileştirmek adına kısa helezon yay taktırmak istiyorum.
Otomobilimi alçaltmak istiyorum


2009 model Megane II Privilege Sedan satın aldım. Aracımın lastik ve çamurluk mesafesi fazla olduğunu düşündüğüm için hem bu aralığı kapatmak hem de konforunu ve yürüyen aksamını iyileştirmek adına kısa helezon yay taktırmak istiyorum. Ancak bu konuda danıştığım kişilerden net bilgi alamadım. Megane II Sedan'ın teknik yapısını bozmak istemiyorum. ASF Renault bünyesinde FT Tuning olarak orijinal Megane II için üretilmiş KW marka (Alman malı, TÜV sertifi kalı) 3.5 cm yay takıyorlar. Bu değişim aracın üzerinde nasıl olumsuz etki oluşturur? Aracım yeni olduğu için bu işlemde sökülecek parçaların, geri montajı mümkün mü? Ayrıca otomobilimin ön tekerlek açıları bozulur mu?


Sayın Halis Uğur GÜÇLÜ,

Sorunuzda bahsedilen ASF yani Renault Yetkili Satıcısı sözü edilen KW markasının Türkiye Distribütörü'dür. Ancak soruda bahsedilen parçalar, Renault Mais'in onayladığı, tanıdığı ve pazarladığı bir ürün değildir. Aracın teknik özelliklerini yani benzinli mi ya da dizel mi olup olmadığını bilmeden tam olarak tavsiyede bulunmak yanlış olur. Daha detaylı inceleme için aracı almış olduğunuz yer ile irtibata geçin. Uygun olmayan bir tadilat/modifi ye sonucunda araçta zamanla belli ses ve boşluk şikayetleri ortaya çıkabilir. Aracın hem titreşim ve darbe sönümleme kabiliyeti azalabilir hem de yürür aksamla ilgili parçaların limitlerin üzerinde zorlanarak kullanım ömürleri azalabilir. Bu tip modifikasyonların sorumluluğu işi yapan kuruluşa aittir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.