otohaber_logo
Haberler
Eko66 isimli cihaz yakıt tasarrufu sağlar mı?
2007 model Renault Clio III 1.5 dCi (80 HP)’ye Eko66 isimli ürünü uygulamak istiyorum. Aynı miktar yakıtla 2 ay öncesine kadar şehir içinde 1.000 km yol yaparken şu an 850 km’ye düştü. Soğuk havalardan ya da aldığım yakıttan olabilir diyorlar. Aracımın pe
Eko66 isimli cihaz yakıt tasarrufu sağlar mı?
Sayın Erdem PEKER,

Sahibi olduğunuz 2007 model Renault Clio III 1.5 dCi'nin yakıt tüketiminin artmasının nedeni motor içerisindeki kurumlar olabilir. Aracınızın kaç kilometrede olduğunu yazmamışsınız. Modeline göre tahmin etmek gerekirse yaklaşık olarak 50.000 km civarında olmalı ve Carbon Clean uygulamasının zamanı gelmiştir. Carbon Clean sonrası gerek performans gerek yakıt tüketimi olarak önceki performansını kazanacaktır. Ayrıca kışın soğuk hava koşullarında yakıt tüketiminde belli bir artış olduğu da doğrudur. Eko66 ürünü hakkında maalesef bir bilgim yok. Nedeniyse bu tip ürünleri yerli piyasa ortamında test ettirme alışkanlıklarının olmamasıdır. Sadece belli yazılı bilgiler ve müşteri yorumları ile ürün satışı bence çok yanlış. Ayrıca ürün uygulandığında yağ değişim sürelerinin 50.000- 60.000 km olacağı belirtilmiş ancak hangi yağın dizel veya benzinli bir araçta eksilmeden ve viskozitesini kaybetmeden bu süreci tamamlayabileceği soru işaretidir. Bence bu yorumu asıl yağ üretici firmalarının teknik servislerinden yorum alarak yapmak daha doğru olacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.