otohaber_logo
Haberler
Opel Corsa’yı Güçlendirmek İçin Ne Önerirsiniz?
Onno Usta, Opel Corsa 1.8 GSI'ı nasıl daha güçlü hale getirilebileceğini yanıtlıyor
Opel Corsa’yı Güçlendirmek İçin Ne Önerirsiniz?
Opel Corsa'yı güçlendirmek için ne önerirsiniz?
2003 model Opel Corsa GSI 1.8 sahibiyim. Aracımda LPG sistemi var ve oldukça memnunum.
Atmosferik motorunu güçlendirmek neler yaptırmam gerekir? Ayrıca bu işin maliyeti nedir? Ankara'da tavsiye edeceğiniz yer var mı?
Murat Arpacı

Sayın Murat Arpacı,
2003 model Opel Corsa GSI'da görev yapan 1.8 lt'lik motor 125 HP güç ve 165 Nm tork üretirken yakıt tüketim ortalamasını düşürmek için LPG uygulatmışsınız. Ancak aracınızın motor gücünü ile birlikte yakıt tüketimi de artacaktır. Ayrıca atmosferik olarak güçlenmesi yönünde hangi şartlarda kullanmak amacı ile böyle bir çalışma istediğinizi belirtmemişsiniz. Şayet kullanım yine normal şehiriçinde olacaksa sadece bir programlama ile yakıt tüketimini fazla arttırmadan 135 HP güç ve 180 Nm tork elde etmek mümkün. Bu işlem kısıtlı bir bütçe ile uygulanabilir. Şayet daha fazla bir güç arayışındaysanız öncelikle bütçenizi ve otomobilinizden beklentilerinizi belirtmelisiniz. Bu nedenlerden dolayı yazılım yüklenmesinin haricinde size net bir sonuç sunamıyorum. Yazılım dışındaki güç artışları ise yakıt tüketimini arttıracağı için yeniden düşünüp karar vermenizde fayda var.

Opel Astra GTC OPC Testi İçin Tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.