otohaber_logo
Haberler
Alfa Romeo Zagato TZ3 Stradale
Tarihi boyunca Alfa Romeo modellerini olduklarından da güzel ve güçlü hale getirmek için uğraşan Zagato, TZ3 Stradale ile İtalyan elbiseli, Amerikan kalpli bir yarışçıya imza atıyor.
Alfa Romeo Zagato TZ3 Stradale

Klasik otomobilleri 1929 yılından bu yana buluşturan Concorso d'Eleganza Villa d'Este organizasyonu 2010 yılında, Alfa Romeo'nun 100'üncü yaşı için tasarlanan büyük bir hediyeye sahne olmuştu. İtalyan tasarım devi Zagato'nun Alfa Romeo için tasarladığı TZ3 Corsa tasarımından Alfa Romeo 8C Competizione platformuna kadar her detayıyla büyük bir hayranlık uyandırmıştı. Aradan geçen bir yılda TZ3 adını yeniden duyuyoruz, ancak küçük bir farkla. Zagato'nun bir kutlama programı olarak hayata geçirdiği TZ3 projesinin son üyesi adında Stradale takısını taşıyor. 1920'li yıllardan başlayan Alfa Romeo Zagato Coupe'lerini onurlandıran Stradale, zarif ve estetik kabuğunun altında, pek de tahmin edilemeyecek bir şekilde bir Amerikan canavarını gizliyor. Dodge Viper ACR platformunda üretilen TZ3 Stradale, 8.4 lt'lik V10 silindirli Amerikan kalbiyle 600 HP gücündeyken, maksimum hız 340 km/s. 2010'da sadece bir adet üretilen Corsa'dan farklı olarak 9 adet üretilecek olan Stradale'nin ilk üretimi Amerikalı bir koleksiyonere şimdiden teslim edilirken, iki ve üç numaralı araçların adresleri de belli: Avrupa ve Japonya. Geriye kalan 6 sanat eserinin kimler tarafından alınacağı ise şimdilik belli değil. Tıpkı aracın satış fiyatı gibi.

Alfa Romeo Zagato TZ3 Stradale Fotoğrafları İçin Tıklayınız...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.