otohaber_logo
Haberler
Ailelerin 5'i sahnede
Üst orta sınıf modeli 5 Serisi’ni yenileyen BMW, geçtiğimiz aylarda tanıtılan sedan versiyondan sonra aileleri hedefleyen station versiyon 5 Touring’i de sahneye çıkarttı.
Ailelerin 5'i sahnede


Yöneticilerden işadamlarına, sanatçılardan sporculara kadar, gelir düzeyi yüksek, her kesimden insanın favorisi olan üst orta sınıf, Türkiye'de daha çok sedan karoser tipiyle tercih edilse de, Avrupa pazarında bu segmentin station modelleri, yukarıda saydığımız tüketici profi linin kalabalık olanları tarafından ciddi bir talep görüyorlar. Lüks ve konforu geniş bir iç mekanla harmanlayan bu sınıfta, tasarımı ve sürüş özellikleriyle en sportif olarak görülen 5 Serisi Touring, tanıtılan dördüncü neslinde selefi nin başarılı mirasını daha da yukarı taşımayı hedefl eyecek. B sütununa kadar sedan kardeşiyle aynı tasarımı sunan 5 Serisi Touring, geriye doğru alçalan tavan yapısı ve D sütunundaki kıvrımla sınıfının en dinamik tasarımlarından birini sunuyor. Arka bölümde çift parçalı stoplarda ilk iki nesilde olduğu gibi L formu tercih edilirken, bagaj kapağındaki camın açılabilmesi 5 Serisi Touring geleneklerine uygun. Sedan kardeşinden yaklaşık 5 cm daha uzun olan station versiyon, 560 litrelik bir bagaj hacmi sunarken, 3 parçalı katlanabilen arka koltukların yatırılmasıyla, hacmi 1670 litreye çıkartmak mümkün. Sedan versiyondan tanıdığımız konfor ve güvenlik donanımlarının tamamına sahip olan 5 Serisi Touring'te, 2.0 lt 184 HP'lik dizel güç ünitesi giriş motorunu oluştururken, bu motor standart olarak sunulan 6 ileri manuel şanzıman ve start-stop sistemi sayesinde 5.2 lt/100 km'lik ortalama tüketim değeri sunuyor. 6 silindirli dizel ve benzinli güç üniteleriyle yükselen motor yelpazesinin zirvesini çift turbo beslemeyle 306 HP üreten 3.0 lt'lik sıralı 6 silindire sahip benzinli motor oluşturacak. Avrupa pazarında yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak olan geniş bagajlı 5 Serisi, Türkiye'ye sipariş yoluyla ithal edilecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.