otohaber_logo
Haberler
Apple üçüncü parti Tesla uygulamasına engel oldu
Tesla araç sahiplerinin Apple Watch üzerinden araçlarını yönetmelerini sağlayan üçüncü parti Tesla uygulaması bir engel ile karşı karşıya. Uygulama, üçüncü taraf API’lerin kötüye kullanımı gerekçesiyle yeni güncellemesine kavuşamadı. Apple’ın bu kararı Ep
Apple üçüncü parti Tesla uygulamasına engel oldu

Tesla'dan bağımsız bir uygulama olan Watch App for Tesla, Kim Hansen adındaki bir yazılımcı tarafından geliştiriliyor. Uygulama kendine has bir API aracılığıyla Apple Watch saatleri uzaktan kumandaya çeviriyor. Üç aydan uzun bir süredir App Store'da bulunan uygulama şu ana kadarki güncellemeleri için herhangi bir engelle karşılaşmasa da uygulamanın son güncellemesi Apple tarafından onay almadı.

Shiftdelete'ın haberine göre en basit tanımıyla API, farklı yazılımlar arasında veri alışverişinin gerçekleşmesini sağlayan bir sistemdir. Kendi API'sini oluşturan geliştiricilerin uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Apple'ın geliştiriciye gönderdiği e-posta, uygulamanın Tesla tarafından yazılı onay alınmadan güncellenemeyeceğini açıkça ifade ediyor.

Geliştirici Kim Hansen'a göre yapılan bu uyarı yanlış ve üçüncü parti API kullanan uygulamaların sonu için bir başlangıç. Apple'ın aldığı bu karara bakacak olursak üçüncü taraf API kullanımında sözü geçen şirketten onay alınması gerekiyor. Tesla'nın resmi API'si olmadığı için böyle bir şey mümkün değil.

Kim Hansen bu sorunun çözülmesi için diğer uygulama geliştiricilerinden ve Tesla sahiplerinden yardım istiyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.