otohaber_logo
Haberler
Audi Formula 1'de mücadele edecek
Audi, 2026'dan itibaren, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yarışacağını duyurdu.
Audi Formula 1'de mücadele edecek




Audi, Spa-Francorchamps'ta gerçekleştirilen Formula 1 Belçika Grand Prix'sinde düzenlediği basın toplantısında Formula 1 organizasyonu içerisinde yer alacağını duyurdu. Toplantıda Audi AG Yönetim Kurulu Başkanı Markus Duesmann'ın yaptığı açıklamada motorsporlarının Audi genlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti. F1'de 2026'dan itibaren geçerli olacak yeni teknik kurallar öne çıkacak ve 2030 yılına doğru ise karbon nötr bir yarış serisinin başlayacağı belirtiliyor.


Audi AG Yönetim Kurulu Başkanı Markus DuesmannAudi Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Hoffman

Audi Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Hoffmann'ın yaptığı açıklamada "Formula 1 yarışları büyük bir dönüşüm içine giriyor ve biz de Audi olarak bu yolculuğu destekliyoruz. Formula 1 projemiz ile Audi AG'nin teknik geliştirme departmanı arasındaki yakın ilişki, gerekli sinerjiyi mümkün kılacak. Audi yöneticileri elektrikli motor, batarya, kontrol elektroniği ve bir içten yanmalı motordan oluşan güç ünitelerinin sağlayacağı elektrik gücünün, günümüzün Formula 1 sürüş sistemlerine kıyasla net bir şekilde artacağını öngörüyor. Ayrıca F1 serisinde yer almasının en önemli koşullarından biri olan gelişmiş sürdürülebilir yakıtlı, yüksek verimli 1.6 litrelik turbo motorların kullanılması şartının, 2026'dan itibaren geçerli olmasıyla bu organizasyon içinde yer alacak.


Önemli pazarlarda ve genç hedef gruplarda popüler
Dünya genelinde büyük bir taraftar kitlesi olan Formula 1'in 2021'de 1,5 milyardan fazla TV izlenme oranına ulaştığı belirtilirken özellikle Çin ve ABD gibi ülkelerde genç izleyici grupları da artmaya devam ediyor.


Audi'nin Formula 1 için kullanacağı güç ünitesi, Audi Sport'un Neuburg an der Donau'daki son teknolojiye sahip Competence Center Motorsport'unda geliştirilecek. Formula 1'de kullanılacak güç aktarma organlarının geliştirilmesi ve üretimini, motorsporlarındaki uzmanlıklarının üzerine inşa edeceklerini söyleyen Audi Sport Genel Müdürü Julius Seebach, "Motor sporları merkezimize yatırım yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca son derece uzmanlaşmış profesyonelleri de istihdam edeceğiz".

Audi Sport Genel Müdürü Julius Seebach


Audi Formula 1 CEO''su Adam Baker

F1 motor projesinin gerçekleştirileceği Neuburg'da halen elektrik motoru ve batarya testleri için gerekli sistem kurulu bulunuyor. Alman üretici personel, bina ve teknik altyapı açısından gerekli ek hazırlıklar da hızla yapıyor ve yılsonuna kadarki iş planına doğru ilerlemesini sürdürüyor.
Yakın zamanda güç ünitesi projesi için Audi Sport çatısı altında kurulan yan şirkette faaliyetine başladı. Söz konusu şirketin yönetimine getirilen Adam Baker ise Formula 1 projesinde CEO görevini yürütecek.


Audi Sport Yarış Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Rolf Michl

Rolf Michl ise Audi Sport'ta yarış operasyonlarından sorumlu başkan görevini yürütecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.