otohaber_logo
Haberler
Autoshow Fuarı İptal Oldu
İstanbul’da otomobilin kalbinin attığı Autoshow 2014 Fuarı model yılı ve ekonomik sıkıntılara takıldı. Fuarın 2015 yılının bahar aylarına kaydırıldığı açıklandı.
Autoshow Fuarı İptal Oldu

Otomobil tutkunlarının heyecanla beklediği otomobil fuarlarının ülkemizdeki en önemli temsilcisi İstanbul Autoshow, 2014 yılında düzenlenmiyor. Daha önce ekim ayında yapılacağı açıklanan fuar, otomobil markalarının ve Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin ortak kararıyla 2014 yılını pas geçip otomobilseverleri üzerken, fuarın 2015 yılının Nisan ve –Mayıs aylarında yapılması kararlaştırıldı.

Konuyla görüşlerini aldığımız ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, "Tarih değişimi daha önceden düşünülmüş ve üzerinde tartıştığımız bir karardı. Fuarımızı uluslararası boyutlara taşımak istediğimiz için mart ayında düzenlenen Cenevre ve yılsonunda düzenlenen Frankfurt- Paris fuarlarının arasına konumlandırılan bir fuarın daha etkili olacağına karar verdik. Ayrıca model yılının değişiminin ağustos ayından ocak ayına alınması da yeniliklerin sergilenmesi açısından önemli bir etken olacak. Kararı markalarla görüşerek, fikirlerini değerlendirerek aldık" açıklamasında bulundu.

Fuarın kesin tarihi ilerideki tarihlerde ODD tarafından açıklanacak.

Yazı: Volkan Demirkuşak

İşte ODD'den gelen Autoshow Açıklaması

Geçtiğimiz yıllarda Ağustos ayında uygulanan Model Yılı değişimi nedeniyle Ekim-Kasım aylarında gerçekleştirilen İstanbul Autoshow'un tarihleri, 25 Şubat 2014 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında tekrar değerlendirilerek, Autoshow'un

Otomotiv sektöründe Model Yılı uygulamasının artık Ocak ayında gerçekleşmesi nedeniyle, senenin ilk yarısında düzenlenecek olan fuarın gerek otomotiv sektörü gerekse otomobil tutkunları açısından çok daha faydalı olacağı düşüncesiyle, 15. Uluslararası İstanbul Autoshow'un, 2015 yılı itibariyle İlkbahar'da düzenlenmesine karar verildi.

Kesin tarih önümüzdeki günlerde belirlenerek kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.