otohaber_logo
Haberler
Barrichello Williams yolunda
Formula 1'de aktif olarak yarışan pilotlar arasında en tecrübeli pilot olan Barrichello, 2010'da Brawn GP'den ayrılıp Williams ile anlaşmak üzere.
Barrichello Williams yolunda


Rubens Barrichello'nun gelecek sene için Williams ile anlaşmak üzere olduğu öğrenildi. Bir süredir dikkat çeken haberlerde Brezilyalı pilotun İngiliz ekibine geçeceği, Nico Rosberg'in de Brawn GP'ye transfer olacağı ifade ediliyordu. Williams'ın, aracın gelişimine yardımcı olabilecek tecrübeli bir pilotun yanı sıra, bir çaylak aradığı, bunun da Nico Hulkenberg olması bekleniyor. Kaynaklar, Formula 1 tarihinin en tecrübeli pilotu olan Barrichello'nun muhtemel bir anlaşmayı müzakere etmek üzere Williams'ın Grove'deki fabrikasını ziyaret ettiğini söyledi. Kaynaklara göre, taraflar arasında anlaşma sağlandı veya anlaşmaya varılmak üzere. Williams Teknik Direktörü Sam Michael, geçtiğimiz hafta sonu Singapur'da yaptığı açıklamada, takımın sürücü kadrosunu, tecrübeli bir pilot ile genç bir çaylaktan oluşturmak istediğini net bir şekilde dile getirmişti. Michael, tecrübeli bir pilotun araç ayarları ve aracın gelişimini yönlendirmede de tecrübeli olmasından dolayı takıma büyük faydalar sağlacağını belirterek, "Genç bir pilotunuz varsa, o da takıma heyecan getirir" demişti. Williams'ın geçtiğimiz yıllarda bu felsefeden hareketle takımda hem tecrübeli hem de çaylak pilotlar görevlendirdiğini kaydeden Michael, "Bunları artıları gibi eksileri de var ama en önemlisi hızlı olmaları" ifadelerini kullanmıştı. Şampiyona lideri takım arkadaşı Jenson Button'ı 15 puan geriden takip eden Barrichello'nun, Williams'la anlaşmak üzere olduğu haberlerine rağmen, Brawn GP'nin, Button'la anlaşamaması halinde, Brezilyalı pilotu takımda tutabileceği de gelen haberler arasında.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.