otohaber_logo
Haberler
Bebek Range Rover
En hafif, en tutumlu ve en merak edilen Range Rover’ın adı, tasarımı ve geliş zamanı artık sır değil. Evoque adını alan yeni yıldız 2011’de geliyor.
Bebek Range Rover


Land Rover 2008 yılından bu yana bizleri Range Rover LRX'in seri üretim hali için bekletti. Aracın ne adı ne de tasarımıyla ilgili tüm sorular yanıtsız bırakıldı. Ve uzun bekleyişin sonunda bebek Range Rover seri üretim haliyle ortaya çıktı. 2008 Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılan konsept versiyonla neredeyse aynı görünümle karşımıza çıkan kompakt Range Rover'ın adı ise Evoque. 2011 yılında satışa sunulacak olan araç 3 kapılı olarak tanıtılmış olsa da, ilerleyen dönemde 5 kapılı versiyonları da yollara çıkacak. Range Rover'ın bu güne kadar ürettiği en hafif, en tutumlu ve kompakt model olarak tanıtılan Evoque 4.35 metrelik uzunluğuyla bir Land Rover Freelander2'den yaklaşık 15 cm kısayken, 1.54 metrelik yüksekliği de yaklaşık 20 cm daha az. 4x2 ve 4x4 versiyonlarıyla yollara çıkacak olan Evoque'un 4x2 dizel versiyonunun 4.9 lt/100 km seviyesinde bir ortalama yakıt tüketimi sunması bekleniyor. 2013 yılında tanıtılması planlanan dizel hibrid versiyon ise 3.7 lt/100 km civarında bir tüketim sunacak. Satış fiyatları ve teknik detayları henüz belli olmayan araçla ilgili ayrıntılı bilgiler 2010 Paris Otomobil Fuarı'nda açıklanacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.