otohaber_logo
Haberler
Bebek Tiguan'a Az Kaldı
Volkswagen’in bir model ailesi haline getirmeyi düşündüğü up!’un SUV versiyonunun nasıl bir şey olacağı Taigun konseptiyle ilk kez gündeme geldi.
Bebek Tiguan'a Az Kaldı
Minik sınıfta Lupo ve Fox sonrasında up! ile başarı arayan Volkswagen, up!'ın SUV versiyonu olan Taigun'u Sao Paolo Otomobil Fuarı'nda ilk kez sergiledi. 3859 mm uzunluğundaki konsept bir Polo'dan bile kısayken, Taigun'un 1570 mm'lik yüksekliği ve 1728 mm'lik genişliği heybetli bir görünüm yaratmış. 2470 mm'lik dingil mesafesi, uzatılmış kullandığı up! tasarımında kullanılan aynı zamanda Alman markanın bundan sonraki istikametini de gösteriyor. 1.0 lt'lik motor 110 HP'lik gücünü 6 ileri manuel şanzıman üzerinden ön tekerleklere aktarıyor. İç mekanında up! ailesinin bir ferdi olduğunu belli eden bir kokpit tasarımına sahip olan Taigun konsepti, 985 kg ağırlığında ve 0-100 km/s hızlanması 9.2 saniyeyken ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt/100 km. Fuar süresince büyük ilgi gören konseptin onay çıkması halinde 2015'te yollarda olması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.