otohaber_logo
Haberler
BMW Vision Car Konsepti CES’te Sahne Alacak
BMW, yenilikçi bir kontrol sistemine sahip konseptinin ilk ipucunu paylaştı.
BMW Vision Car Konsepti CES’te Sahne Alacak

Yeni yılın ilk günlerinde CES'te sahne alacak BMW Vision Car konsepti, Bavyeralı markanın geleceğine ışık tutacak. BMW, konseptin detaylarını Las Vegas, ABD'de gerçekleştirilecek olan "Tüketici Elektroniği Fuarı" CES'e kadar saklı tutuyor olsa da konsept AirTouch gibi yenilikçi bir teknolojiyi barındıracak.

Otomobilin hemen hemen her özelliğinin kontrol edilebildiği AirTouch sistemi, büyük dokunmatik bir ekranla sunuluyor. BMW'nin amiral gemisi 7 Serisi'nde ilk kez kullanıma sunduğu "jest kontrolü"nün gelişmiş bir hali de diyebileceğimiz sistemde sürücü ister bu ekran üzerinden, ister vites topuzunun yanındaki tuş takımı yardımıyla bu özelliği kullanabiliyor. El hareketlerini kaydetme özelliğine sahip AirTouch, harekete duyarlı sensörleri sayesinde artık verilen üç boyutlu komutları da yerine getirebiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.