otohaber_logo
Haberler
Bu Yılın Adamı Yine Vettel
Rakiplerine tüm sezon boyunca göz açtırmayan ve 19 yarışın 13’ünü kazanan Sebastien Vettel bir kez daha şampiyonluğunu ilan ederek sezonu kapattı.
Bu Yılın Adamı Yine Vettel

Sezonun son GP'si Brezilya ile 19 yarıştan oluşan Formula 1 Dünya Şampiyonası da sona erdi. Bu sene üst üste dördüncü kez şampiyonluğunu ilan eden Sebastien Vettel, sezon boyunca rakipleriyle arasını gittikçe açtı. Bu yüzden çok çekişmeli bir sezon oldu diyemeyiz. Ancak şampiyonluğunu daha once Hindistan GP'sinde elde etmiş olan Red Bull Racing pilotu Vettel art arda dokuzuncu, sezondaki 13'üncü ve kariyerindeki 39'uncu yarış galibiyetine ulaştı.

Vettel, bu sezon rekor üstüne de rekor kırarak rakiplerine üstünlük sağladı. Ayrıca Alman pilot vatandaşı Michael Schumacher'in, 2004'de kırdığı "bir sezonda en fazla yarış kazanma" rekorunu da egale etti. Normal olarak sezon sonuna yaklaşırken pilotlar arasındaki fark kapanırken bu sezon gittikçe açıldı. Diğer takımlar da Vettel'i yakalamaya çalışmaktan vazgeçtiler yani!

Red Bull Racing'de yaşanan en önemli değişiklik ise Mark Webber'in Formula 1'i bırakması oldu. Avustralyalı pilot, Brezilya GP'si ile birlikte F1 kariyerini sonlandırdı. Haziran ayının sonunda, Porsche'nin 2014 yılı planları doğrultusunda Le Mans 24 Saat Yarışı'nın da takviminde yer aldığı Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda (WEC) prototip sınıfında mücadele edeceğini açıklayan tecrübeli isim, sezonu da pilotlar klasmanında üçüncü sırada tamamlamayı başardı.

Sezonda dikkat çeken bir başka detay da adeta uçan Red Bull Racing'e hız olarak en yakın takımın Mercedes olmasıydı. Evet, Mercedes'ler hızlıydı ancak Ferrari pilotu Fernando Alonso, kişisel hırsını da ortaya koyarak Pilotlar Klasmanı'nda ikinci olarak sezonu tamamladı.

Bir değişiklik de Scuderia Ferrari'den geldi. 2014'de Alonso'nun takım arkadaşının Kimi Raikkonen olduğu açıklandı ki bu, seneye çok ilginç anlar yaşanacak anlamına geliyor! Umduğu kadar verimli bir sezon geçiremeyen Felipe Massa ise Pastor Maldonado'nun yerine Williams'da yarışacak.

Bu sezon performanslarıyla en çok dikkat çeken takımlardan birisi de Lotus oldu. Özellikle Romain Grosjean! Fransız pilotun tüm takımların incelemesi altında olduğundan emin olabilirsiniz. Lewis Hamiton ve McLaren yaptıkları hatalarla gündemden hiç düşmedi. McLaren'in pit stop hataları adeta saç baş yoldurdu. Bir de bir türlü istediği performansı alamayan Jenson Button'dan söz etmeliyiz. İngiliz pilotun performansı averajın altındaydı. Ancak son yarışta puan kokusu alınca birden atağa geçtiğini gördük. Button, bu hamlesiyle kendini acımasızca eleştirenlere de güzel bir cevap vermiş oldu.

Yazı : Banu Hasırcıoğlu


Vettel ile Grosjean'in bu "anlamlı bakışları" nın sebebi, 2014 sezonunda beraber yarışma ihtimalleri olabilir mi?


Infiniti Red Bull Racing'in Renault motorlu aracı, bu yılın açık ara en hızlısıydı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.