otohaber_logo
Haberler
Bugatti suyunu çıkardı
1001 HP güç üreten Veyron 16.4’ü daha da geliştirerek süpersporcunun da sporcusunu üreten Bugatti, yeni modeli Super Sport ile bir dönem kendinde olan dünya hız rekorunu da 431 km/s’ye çıkartarak çıtayı iyice yükseltti.
Bugatti suyunu çıkardı


Daha ekonomik, daha tutumlu ya da uygun fiyatlı otomobil üretme çabaları süredursun insanlık, daha hızlı ve daha güçlü otomobil yaratma tutkusundan hiç vazgeçmedi. Volkswagen Grubu'nun himayesindeki Bugatti ise neredeyse tamamen kendini en hızlı ve en güçlü otomobil işine adamış durumda. Konsept olarak 2001'de ortaya çıkan, 2005 yılında da üretim haliyle yollarla buluşan Veyron 16.4, 1001 HP'lik gücüyle en güçlü seri üretim otomobil unvanını ele geçirmişti. 1 Milyon Euro'luk fiyatıyla dael yakan Veyron 16.4'ün çeşitli versiyonları da daha sonraki dönemde üretilmişti. Fransız üreticinin son bombası ise zaten her yönüyle egzotik bir otomobil olan Veyron 16.4'ün en hızlı versiyonu olan Veyron 16.4 Super Sport. 1001 HP güç üreten bir otomobilin daha da sportif hali nasıl olur demeyin. Üretici, 8.0 lt W16 motorda yaptığı geliştirmelerle aracın gücünü 1200 HP'ye çıkarken torku da 1500 Nm'ye yükselmiş. 16 silindirli motorun gücünü arttırmak için genişletilmiş 4 adet turbo besleme ve daha büyük ara soğutucular kullanılırken, şasi de daha güçlü dengeleyiciler ve yeni amortisörler sayesinde maksimum hızlarda güvenliği sağlamak adına kapsamlı bir şekilde yeniden tasarlanmış. Karbon monokok şasinin kullanıldığı aracın karoseri de karbon kompozit yapıdan oluşuyor. Elden geçirilen ön ve arka görünüm, yeni ön ve arka hava kanalları, çift difüzör ve merkezi olarak düzenlenen egzoz sistemiyle araç, daha çok yarış otomobili görüntüsüne kavuşturulmuş. Bugatti yeni Veyron'unun gücünü Volkswagen Grubu'nun merkezi yakınlarında bulunan Ehra-Lessien Pisti'nde TÜV ve Guinness temsilcilerinin eşliğinde hız rekoru da kırarak ispat etti. 415 km/s ile elektronik olarak sınırlandırılan Veyron 16.4 Super Sport 431 km/s maksimum hıza ulaştı. Sonbaharda üretilmey başlanacak olan rekortmen otomobil ilk olarak ağustos ayında California Pebble Beach Concorse D'elegance organizasyonunda tanıtılacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.