otohaber_logo
Haberler
Carlsson E Serisi
Yenilenmesine rağmen saygın ve ağırbaşlı tasarımını yeni bir boyuta taşıyan E Serisi, dünyanın önde gelen modifiye markalarından Carlsson’un Steroid aşısıyla kaslanıp güçlendi.
Carlsson E Serisi

Orta-üst sınıfın en saygın modellerinden E Serisi'nin yakın zaman içerisinde güncellenmesinin hemen ardından modifi ye şirketleri de birbiri ardına E serisi bazlı otomobillerini duyuruyorlar. Mercedes-Benz modelleri temelinde inşa ettiği ateşli otomobilleriyle ün salmış Carlsson, Almanya, İsviçre ve Avusturya'nın birbirine kavuştuğu Bodensee'de yeni E Serisi'nin Carlsson dokunuşlusunu sahneye çıkarttı.

Carlsson'un baş tasarımcısı Rolf Schepp, otomobile uyguladığı dış tasarım detaylarıyla takım elbiseli bir iş adamından, ateşi ve kaslı bir sporcu yaratmayı başarmış. Hormonlu E Serisi, geniş hava girişli alüminyum ızgarası, tamamen baştan yaratılmış ön tamponu, LED teknolojisine sahip dikine yerleştirilmiş gündüz farları ve Carlsson tasarımı bir ön spoyler ile güçlendirilmiş. Carlsson E Serisi'nin yan profilinde ilk bakışta, gözleri mıknatıs gibi üzerine çeken 20 inçlik lastiklerle giydirilmiş 1/5 Revo alaşımlı jantlar, beşi parlak gümüş, beşi ise siyah olmak üzere 10 kollu tasarlanmış. Bu şıklık, yeni eklenen marşpiyelerle tamamlanıp aracın dinamik bir profi le sahip olması hedeflenmiş.

Otomobilde bulunan C-TRONIC süspansiyon sistemi konfor ile yol tutuş arasındaki dengeyi optimum düzeyde sağlamanın yanında aracı 43 mm'ye kadar da alçaltıp sportifl iğe de katkıda bulunuyor. Otomobil etrafındaki tam turun son safhasında dört adet paslanmaz çelik boru ile süslenmiş bir difüzöre sahip poliüretan arka tamponla karşılaşılıyor. Tampon üzerinde mücevher gibi duran oval kesitli egzoz çıkışları hırçın görünümü tamamlıyor. Carlsson tasarımcıları aracın iç mekanıyla da ilgilenmeyi unutmamış ve fırçalanmış alüminyumdan üretilmiş, kaymayı önleyen kaplamalara sahip pedallar ve Carlsson logolu özel paspaslarla prestij ve sportifl iği aynı anda sunmayı hedeflemiş. Deri ve süetin birlikte harmanlandığı iç mekan döşemesi ve alüminyum kapı kilit düğmeleri de gözden kaçmayan detaylar.


E Serisi'nin kalbinde geliştirmeler E 500, E 250 CDI ve E 350 CDI versiyonlarını kapsıyor. Serinin top modeli olan E 500 için CM50K kompresör kiti, tamamen baştan tasarlanan egzoz sistemi ve header ile 55 HP ekstra güç sağlayan Carlsson, serinin daha uysal modelleri E 250 CDI'da 40 HP, E 350 CDI'da ise 46 HP güç artışı sunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.