otohaber_logo
Haberler
Chevrolet Avrupa'da Kepenk Kapatıyor
Otomotiv sektörü öyle dinamik öyle hareketli ki, bazı çok büyük markalar bile rekabet edemez hale geliyor. Tıpkı geçtiğimiz yıl Türkiye’de 18.492 adet satan Chevrolet markasının Türkiye dahil 31 ülkeden çekilmesi gibi…
Chevrolet Avrupa'da Kepenk Kapatıyor

General Motors bünyesinin önemli markalarından biri olan Chevrolet, şok bir kararla, içlerinde Türkiye'nin de bulunduğu 31 ülkeden çekilme kararı aldı. Doğu ve Batı Avrupa ülkelerinden çekilerek yüzünü Amerika'ya dönecek markanın bu kararı Türkiye'de de soğuk duş etkisi yarattı. Özellikle bu haberin duyulmasının ardından yakın dönemde Chevrolet otomobil alan veya almayı planlayan müşterilerin neler düşündüğü merak konusu.

Türkiye'de Blok Muafiyeti Kanunu kapsamında, 2016 yılına kadar Türkiye'de satış yapmaya devam edecek olan Chevrolet, bu senenin ardından 10 yıl boyunda GM çatısı altında servis ve yedek parça hizmeti verecek. Rusya, Avrupa'dan bağımsız regülasyonlara sahip olduğundan ötürü marka bu pazardaki varlığını sürdürecek. Türkiye ise bu ülkenin regülasyonlarına bağlı olmadığından Rusya'ya entegre olması pek mümkün gözükmüyor. Bu yılın ilk 11 ayında 10.874 adetlik satış yakalayan Chevrolet'nin bugünden sonraki süreci, gerek müşteriler gerekse bu şok haberi basınla birlikte aynı gün "e-posta" yoluyla öğrenen ve bu işe milyonlar yatıran bayiler nezdinde merak konusu.


Yüksel Erdemir
Erdemir Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı

Umarız Zararımız Tazmin Edilir

Chevrolet'nin Türkiye'den çekilmesi haberini basınla birlikte e-posta yoluyla öğrendiklerini ileten ve Chevrolet Türkiye'ye geldiğinden bu yana bayiliği bulunan Erdemir Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Erdemir, "Şok yaşadık. GM'e karşı büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Haberi e-posta yoluyla bir gün önce öğrendik. Bu işe ciddi yatırım yapmıştık ve umuyoruz zararımız tazmin olur" dedi. Diğer Chevrolet bayileriyle de görüştüğünü söyleyen Erdemir, "Herkes mutsuz" diyerek sözlerine son verdi.


Batan Geminin Malları

Chevrolet bayilerinden edindiğimiz ve markanın internet sitesinde yayınlanmadan ele geçirdiğimiz yeni fiyat listesine göre, 18.118 TL'lik indirimler Chevrolet'nin durumunun bir özeti. Adeta kepenk kapatan bir zücaciye gibi fiyatlarda damping yapan markanın müşterileri neler düşünüyor merak konusu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.