otohaber_logo
Haberler
Çinliler'e hala güvenmiyoruz
Yaptığı anketlerle gündem yaratan www.otohaber.com.tr Çinli otomobiller hakkında okurlarına yönelik düzenlediği anketle yine ilginç sonuçları ortaya koydu.
Çinliler'e hala güvenmiyoruz



Ünlü İtalyan seyyah Marco Polo, II Milione kitabında Çin ile ilgili tespitlerinde Çin'den gelen malların bol ve ucuz olmasına rağmen kalitesiz olmasının da altını çizer. 13'üncü yüzyılda yazılan kitap tarihe farklı bir ışık tutarken günümüzde de halen birçok şeyin pek değişmediğini ortaya koyuyor. Son dönemde çok büyük bir furya haline gelen Çinli ürünlerin bizi en fazla ilgilendiren tarafı tabii ki otomobiller. Bugüne dek dört farklı Çinli markanın test ve sürüş izlenimine yer veren dergimiz Çinli araçlar hakkında merak edilenlere olabildiğince yanıt vermeye çalıştı. Ancak tüketicinin halen tam olarak Çinli otomobiller hakkında ne düşündüğünü de merak etmiyor değiliz. Bu merakı gidermek için portal yüzüyle 1'inci yaşını geride bırakmaya hazırlanan www.otohaber.com.tr düzenli olarak yaptığımız anketlere başvurduk. Geçen 1 yıl içinde milyonlarca kez görüntülenen ve Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri haline gelen www.otohaber.com.tr Çinli otomobillerle ilgili yaptığımız anket de yine okurlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Anketimizde sorduğumuz "Çinli bir otomobil alır mısınız" sorusuna kullanılmış bir Avrupa ya da Japon markası tercih ederim, Türkiye'ye ithal ediliyorlarsa yeterince güvenlidirler, canımı sokakta bulmadım, hayır ve evet seçeneklerini sunduk. 3.000'e yakın okurumuzun oy kullandığı ankette en çok oyu ise kullanılmış bir Avrupa ya da Japon markası tercih ederim yanıtı aldı. Okurlarımızın yüzde 25'e yakın bölümü Çinli otomobil yerine ikinci el bir Avrupalı ya da Japon otomobili tercih ettiğini belirtti. Bu seçeneği çok yakın bir biçimde hayır şıkkı takip ederken, canımı sokakta bulmadım seçeneği de az farkla bu iki şıkkı izledi. Evet seçeneği 400 civarında oy alırken Türkiye'ye ithal ediliyorlarsa yeterince güvenlidir seçeneği ise 100 oya ulaşamadı. Anketin tabii ki sosyolojik ve bilimsel bir boyutu yok ancak Çinli otomobiller hakkında Türk halkının fikirlerini üç aşağı beş yukarı edinmiş olduk. Satış grafikleri hızla artan ve yeni markaların da Türkiye'ye gelmek için sırada olduğu Çinli markalar hakkında anketimiz tüketicilerin çok ciddi bir önyargısı bulunduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.