otohaber_logo
Haberler
Citroen'in yeni küçük yıldızı
Özellikle 90'lı yıllardan başlayarak sıkıcı bir marka kimliğine bürünen Citroen, özünde yatan yaratıcı kimliği tekrar ortaya çıkartırken, DS3 bu hamlelerin sonuncusu.
Citroen'in yeni küçük yıldızı

Otomobil tarihinin bir dönem en özgün ve yaratıcı markaları arasında yer alan Citroen, son dönemde yenilediği veya yarattığı modellerinde bu özelliğini ön plana çıkartıyor. 1950'lerde efsane olan ve "tanrıça" lakabıyla tanınan DS modeline atıfta bulunarak, daha çok premium müşterileri hedefleyen yeni bir seriye imza atan Fransız üretici, bu hamlenin ilk adımı olan DS3'ün seri üretim halini Frankfurt'ta otomobilseverlerle buluşturacak. Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen DS3 Inside konseptiyle ilk ipuçları sunulan DS3, özel tasarım detayları, kişiselleştirme seçenekleri ve zengin donanımıyla, MINI Cooper ve Alfa Romeo MiTo gibi premium küçüklere diş biliyor. 2010 başında aynı platformu paylaştığı yeni Citroen C3 ile aynı dönemde yollara çıkacak olan DS3'ün, tampondaki LED'li gündüz farları, eğimli B sütunu ve özgün renk seçenekleri gibi detaylarla küçük sınıfa farklı bir soluk getirmesi bekleniyor. 90 HP ve 110 HP'lik dizel, 95 HP, 120 HP ve 150 HP'lik benzinli motor seçenekleriyle satılacak olan aracın Avrupa pazarında 15.000 Euro seviyesinde başlangıç fiyatları taşıması bekleniyor. DS3 ile premium modellere giriş yapan Citroen, sonrasında C4 ve C5 altyapılı DS versiyonları da üretecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.