otohaber_logo
Haberler
Direksiyonda artık Tarakçıoğlu var
İsotlar Grup adıyla kurulan ve yeni CEO Kurthan Tarakçıoğlu’nun bünyelerine katılmasıyla Isoto adını alan şirket, hedeflerini açıklarken, deneyimli yöneticinin de farkını yakın zamanda markada görmemiz kuvvetli ihtimaller arasında.
Direksiyonda artık Tarakçıoğlu var
Tata, TVS, Agrale gibi markaların distribütörü olan ve 2006 yılında Adana'daki üretim tesisiyle Türkiye'deki yatırımlarına hız veren İsotlar Grup, geçtiğimiz hafta itibarıyla ISOTO adını aldı. "İsotlar Grup" ve "Otomotiv" ifadelerinin bir karışımı olan bu isim, grubun otomotivde yapacağı tüm işlerin çatısını
oluşturuyor. Markanın yeni vizyonunun açıklandığı basın toplantısı, Hyundai Assan'dan olaylı bir biçimde ayrılan Kurthan Tarakçıoğlu'nun kullandığı Isobus City 1200 ile başladı. Bizzat direksiyona geçerek, ürettikleri otobüs ile basın mensuplarını taşıyan Tarakçıoğlu, yeni ürünlerinde "İnsan Seven Otobüs" sloganını kullanacaklarını belirtti. Markaya katılışının 100'üncü gününde bir konuşma yapan deneyimli yönetici, yeni ürünlerinin, Türk mühendisler, Türk tasarımcılar ve Türk işçileri tarafından, Türkiye'nin yol şartları dikkate alınarak, Avrupa standartlarında üretildiğini belirtti. Araçlarının Türk halkına çağdaş taşımacılık hizmeti verecek biçimde yollara çıktığını ve Avrupa kalitesinde yüksek konfor ve güvenlik sunduğunu sözlerine ekledi. Şehir içi toplu taşımaya yönelik halk otobüsü City 900, 28 oturan, 42 ayakta olmak üzere toplam 70 yolcu taşıyabilme kapasitesine sahipken, Kurthan Bey'in lansmanda kullandığı City 1200, 29 oturan, 69 ayakta olmak üzere toplam 98 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Her iki araçta da MAN üretimi Euro 4 standartlarını karşılayan motorlara görev verilirken, güç seviyeleri City 900 için 206 HP, City 1200 için ise 280 HP. Şirketin üretim kanadı, 2006 yılında Adana'da kurulan tesislerinde otobüs üretimi ile faaliyete geçti. 10.000 metrekare kapalı ve 40.000 metrekare açık olmak üzere toplam 50.000 metrekarelik alanda kurulu üretim tesisi, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunuyor. Otobüslerin tamamı, Aralık 2009 tarihine kadar ihraç etmek suretiyle pazarlanmış ve 3 yıl gibi bir sürede 600'den fazla otobüsün ihracatı gerçekleştirilmiş. Bu otobüsler, ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Doğu Avrupa pazarlarında alıcılarıyla buluşmuş. 2010 yılında ise, şehir içi toplu taşımacılığına yönelik üretime başlanan otobüslerin yerli pazar ile birlikte ihracat satışları da sürecek. Fabrikada üretim, yüzde 49 ithal, yüzde 51 yerli malzeme ile yapılıyor. Kurulu kapasite günde bir araç üretimi olup yıllık üretim kapasitesiyse şimdilik 250 adet. Ancak esnek yapı sayesinde üretim kapasitesini arttırma olanakları ISOTO'nun planları arasında. ISOTO üretim tesisi, başlangıçta 60 olan personel adedini orta vadede 250 kişiye yükseltmeyi planlıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.