otohaber_logo
Haberler
Dört Gözle Bekleniyor
Mercedes-Benz’in Türkiye’de kuyruk oluşturan modeli CLA, benzinli motorlarla başladığı satış macerasını Avrupa’da satışa sunulan 1.5 lt’lik dizel versiyonuyla burada da yeni bir boyuta taşımaya hazırlanıyor.
Dört Gözle Bekleniyor

Kompakt sınıf altyapısını prestijli ve sportif bir coupe-sedan tasarımla sunarak son yılların en trend modellerinden birine gelen Mercedes-Benz CLA Serisi, yakıt ekonomisini ön planda tutanlar için 180 CDI versiyonuyla yollara çıkıyor. CLA ile aynı altyapıyı kullanan A ve B Serileri'nden de tanıdığımız 109 HP gücündeki 1.5 lt'lik dizelin görev yaptığı CLA 180 CDI, 3.9 lt/100 km'lik ortalama tüketim değeri ve 102 g/km'lik CO2 emisyon değeriyle sınıfının en tutumlu ve çevreci modelleri arasında yer alıyor. Sadece 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilen araç 0-100 km/s hızlanmasını 11.6 saniyede tamamlayıp 205 km/s gibi iddialı bir maksimum hıza ulaşabiliyor. Almanya'da 31.178 Euro'luk bir başlangıç fiyatına sahip olan CLA 180 CDI'ın yılın sön döneminde Türkiye'de de olması beklenirken, aracın Türkiye fiyatı için 156 HP gücündeki benzinli CLA 200'e yakın bir seviye, başka bir deyişle 100.000 TL dolayları mantıklı görünüyor. CLA cephesinden gelen sadece ekonomistleri ilgilendiren bir yenilik haberi değil. Modelin 211 HP gücündeki 2.0 lt'lik benzinli turboya sahip CLA 250 versiyonunda artık Sport paketi de sunulurken, bu paketle birlikte özel tasarımlı tamponlar, farlar, jantlar ve spor direksiyon sistemi gibi dinamik detaylar geliyor. CLA 250 Sport aynı zamanda 4 tekerlekten çekiş seçeneğine de sahipken, CLA ailesine eklenen gerçek zamanlı trafik bildirimi de navigasyon sisteminin anlık trafik bilgilerini yansıtmasını ve gerekirse alternatif rotalar üretmesine olanak tanıyor.




Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.