otohaber_logo
Haberler
Drogba Üstünü Onla Açacak
Cabrio otomobillerin keyifli olduğuna hemfikiriz. Pahalı olduklarına da… Bu nedenle hep kısıtlı bir müşteri kitlesine hitap eden cabrio ailesine yeni katılan Cascada, 4 mevsim kullanılabilen bir otomobil olma niyetinde. Drogba çoktan siparişi verdi bile.
Drogba Üstünü Onla Açacak

Opel'in ilk cabriosu değil Cascada. Daha önce Kapitan, Rekord ve Kadett gibi denemeler Astra ile devam etmişti. Astra TwinTop gibi Astra platformu üzerinden yükselmek yerine yeni bir platformla gelen Cascada'da, TwinTop'ın 4470 mm'lik uzunluğu yerine 4.700 mm'lik bir uzunluk kullanılmış. Bu sayede Audi A5, BMW 3 Serisi ya da Mercedes-Benz E Cabrio gibi modelleri yakalayan Cascada, fiyat olarak da bir alt basamakta yer alıyor. Başlangıç fiyatı olarak 96.000 TL ile satılacak olan Cascada'da, 1.6 170 HP'lik SIDI motor bulunurken, bunu yetersiz bulanlar için 2.0 lt'lik 165 HP gücündeki dizel motorlu versiyon da 119.000 TL'ye fiyat listesinde yer alıyor. Her iki motor da 6 kademeli otomatik şanzımanlarla satılırken, 17 saniyede üstünü açabilen Cascada bu görsel güzelliği 50 km/s hıza kadar devam ettirebiliyor. Üstü açıkken 280 litre bagaj hacmi sunan araçta bagaj kapalıyken 380 litrelik bir alan var. İç mekanda tüm Opel modellerinden tanıdık gösterge ve butonlar bulunurken gözler farklı ve sportif olanları aramıyor değil. Tasarım yönünden oldukça çekici gözüken Cascada farklı sürüş modlarına izin veren FlexRide süspansiyon sistemiyle alındığında daha keyifli oluyor.


İç mekanda kullanılan malzemeler kaliteli. Koltuklarda ısıtma ve soğutma fonksiyonları var. Deri koltuklar opsiyonel.


Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, " az satabiliriz ama Cascada'ya olan güvenimizi kırmaz derken, Euro kurunun etkisi mecburi zam olarak hissedilir" dedi.


Galatasaray'ın süperstarı ve golcüsü Drogba'da şimdiden kendine siyah bir Cascada siparişi vermiş bile. İlk yıl 50 adet satılması planlanan Cascada'nın tanınmasında Drogba'nın yeri olur mu bilinmez ama otomobilin konforu hakkında fikir verecektir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.