otohaber_logo
Haberler
Elektrikli Cadillac Escalade standartları değiştirecek
Cadillac’ın 724 km menzil sunan devasa elektrikli SUV’u Escalade IQ tanıtıldı.
Elektrikli Cadillac Escalade tanıtıldı

Amerikalı üreticinin ilk kez 1998’de yollara çıkan Escalade modeli, beş nesilde bugüne kadar dünya genelinde 1 milyondan fazla satıldı. Cadillac model ailesinin elektrikli motora sahip Escalade IQ seçeneği ise hem teknik özellikleri, hem de heybetli görünümüyle dikkat çekiyor. 


Elektrikli motoru ve menzili

Escalade IQ, modelinin resmi olmasa da yaklaşık 724 km menzil sunduğu belirtiliyor. Bu araçta 200 kWh kapasiteli 24 modüllü pil paketi yer alıyor. İki elektrikli motorla birlikte 4 tekerlekten çekişli aktarmaya sahip olan Escalade IQ 689 HP sistem gücü ve 834 Nm tork sunuyor. Velocity Max modunda ise bu aracın 760 HP güç ile 1063 Nm tork ürettiği belirtiliyor. Escalade IQ modelinin 0-96 km/s hızlanma süresi ise 5 saniye. 800 Volt elektrik sistemi olan Escalade IQ modeli, hızlı şarj cihazı ile 10 dakikada 161 km menzil sağlayacak şekilde şarj oluyor. Escalade IQ modelinde V2L yani çift yönlü şarj özelliği de var. Bu sayede başka bir elektrikli aracı ya da cihazı da Escalade IQ ile şarj edebilirsiniz.


Cadillac, GM’in Ultium EV platformu üzerinden tasarlanan sahip Escalade IQ modelinde Magnetic Ride Control 4.0 özelliği ve havalı süspansiyon sistemi görev yapıyor. Ayrıca 4 tekerlekten yönlendirme özelliği de olan bu araçta 12 metre dönme sunuyor.


Bagaj hacmi

Escalade IQ’de 670 litre bagaj hacmi var ve ikinci sıra koltuklar katlandığında 1.958 litre, iki ile üçüncü sıra koltuklar katlandığında 3.374 litre hacim elde ediliyor.  

1 / 6

Heybetli görünümü dikkat çekiyor

Heybetli görünümü dikkat çekiyor

Cadillac Escalade IQ’nün siyah aydınlatmalı ön paneliyle de dikkat çekiyor. Cadillac logosunda birleşen ışık kümeleri ve dikey LED farlar ile LED gündüz farları bu aracın tasarımındaki heybetini arttırıyor. Bu araç mavi, kırmızı ve gri renk seçenekleriyle birlikte siyah tavanıyla da çift renkli bir görünüm sunuyor.

2 / 6

Bu iri SUV detaylarıyla da öne çıkıyor

Bu iri SUV detaylarıyla da öne çıkıyor

Arka bölümdeki stop lambası grafik tasarımı da aracın görünümünü zenginleştiriyor. Uzunluğu 5.697 mm, genişliği 2.389 mm ve yüksekliği 1.934 mm olan bu aracın 3,460 mm dingil mesafesi var. Ayrıca bu model 3.629 kg römork çekme kapasitesine sahip. 

3 / 6

Devasa ekranlı iç mekan

Devasa ekranlı iç mekan

İç mekanda 55 inçlik devasa kavisli ekran dikkat çekiyor. Bu ekranın 35 inçlik kısmı sürücüye hitap ediyor. Ayrıca klima, vb araç kontrolleri de 11 inçlik bölümden yapılabiliyor. Kablosuz şarj özelliği de bu araçta yer alıyor. Yeni iki kollu direksiyon simidi ve lazerle oyulmuş ahşap kaplama da Cadillac markasının genlerini taşıdığını gösteriyor.

4 / 6

Teknolojileriyle dikkat çekiyor

Teknolojileriyle dikkat çekiyor

Devasa ekran, kontrol paneli ve diğer detayları da dikkat çeken Escalade IQ, işçilik ve malzeme kalitesiyle de Cadillac imajını daha da çok zenginleştiriyor..

5 / 6

Sıra dışı iç mekan

Sıra dışı iç mekan

Escalade IQ modelinde ısıtmalı, havalandırmalı ve masaj yapabilen koltuklar yer alıyor. Bu aracın Executive donanımında ikinci sıra koltuk paketi tercih edilirse iki adet 12,6 inç ekran, kablosuz akıllı şarj özelliği, USB-C ve HDMI bağlantıları ile masalar sunuluyor.

6 / 6

Ses sistemi

Ses sistemi

Escalade IQ modeli 19 hoparlörlü AKG Studio ses sistemine sahip. Üst donanımda 36 hoparlörlü AKG Studio Referans ses sistemi yer alıyor. Executive seçeneğindeki ikinci sıra oturma paketinde arka koltuk başlıklarına monte edilmiş hoparlörlerle birlikte 40 hoparlör görev yapıyor.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.