otohaber_logo
Haberler
Fiat Uno geri dönüyor
Bir dönem ülkemizde de üretilip, küçük sınıfta yerli bir otomobil arayanların büyük ilgi gösterdiği Fiat Uno, 2001 yılında sona eren Türkiye macerasına belki de Brezilya’da tanıtılan yeni nesliyle kaldığı yerden devam edebilir.
Fiat Uno geri dönüyor



Son dönemde özellikle büyük şehirlerde giderek artan satış adetlerine ulaşan küçük sınıf otomobiller arasındaki rekabet yılın ikinci yarısında yeni bir üyenin katılımıyla daha da şenlenecek. Bu cümle aslında Güney Amerika pazarı için daha doğru. Zira Fiat'ın yeni küçük sınıf temsilcisi Uno, ilk etapta Brezilya ve sonrasında da aynı coğrafyanın ülkelerinde tüketicilerle buluşacak. Yeni dediğimize bakmayın. Uno adı aslında modern küçük sınıfın öncüleri arasında yer alıyor. Birinci nesli 1983 yılında yollara çıkan ve ikinci nesli bir süre ülkemizde de üretilen Uno, Avrupa pazarlarında yerini Punto ve Palio'ya bırakmış olsa da, araç eski nesilleriyle özellikle Güney Amerika pazarında bugünlere kadar hayatını sürdürmüştü. Fiat yöneticileri, bu kadar uzun bir hayatın fazla olduğunu düşünmüş olacaklar ki, eski versiyonu artık emekli edip, uzun süredir beklenen gerçek halefi yollara çıkartmaya karar verdiler. Güney Amerika pazarında Novo Uno, yani yeni Uno adıyla satılacak olan küçük Fiat 3.770 mm'lik uzunluğuyla bugünün standartlarında sınıfının kısa üyeleri arasında yer alırken, aracın standart versiyonu 1.480 mm, Way adındaki Crossover versiyonu ise yaklaşık 7 cm daha yüksek. Köşeleri yuvarlatılmış ve düz yüzeylerin hakimiyetindeki karoserde, ön ızgaradaki üç dikey hava kanalı birinci nesil Fiat Panda'yı hatırlatıyor. C sütununa entegre edilen dikey stoplar güncel Fiat Punto Evo'yu çağrıştırırken, 290 litrelik bagaj hacmi sınıfının iyi değerleri arasında yer alıyor. 1.0 lt 73 HP ve 1.4 lt 85 HP benzinli güç üniteleriyle satılacak olan araçta, iki motor da Güney Amerika'da çok yaygın olan biyoetanole uyumlu. Gösterişten uzak ancak sevimli bir tasarıma sahip olan kokpitte, aracın dışında olduğu gibi oldukça zengin kişiselleştirme seçenekleri sunulacak. Batı Avrupa pazarında satılıp satılmayacağıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmayan araç, Türkiye, Rusya ve Doğu Avrupa ülkelerinde ise satılabilir. Zira, Fiat Palio ve Albea gibi Güney Amerika'da satılan modeller, Batı Avrupa'da olmasa da ülkemizde satılıyorlar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.