otohaber_logo
Haberler
Fransız pilot yine şampiyon
Dünya Ralli Şampiyonası’nda şampiyon belli oldu.
Fransız pilot yine şampiyon

Volkswagen takımının Fransız pilotu Sebastien Ogier , geçtiğimiz haftasonu Dünya Ralli Şampiyonası'nın İspanya'da düzenlenen ayağını (Rally de Espana) kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. İspanya'da adeta yerel bir kahraman olan Hyundai pilotu, İspanyol Dani Sordo'yu 15,6 saniye geride bırakan Ogier, Polo R WRC aracıyla dördüncü kez üst üste Dünya Ralli Şampiyonu olarak büyük bir başarı elde etti.

Galibiyeti sonrası açıklama yapan Ogier : "Sezonun bitimine iki yarış kala şampiyonluğu ilan etmek harika, daha fazlasını yapamazdım. Bu haftasonu çok eğlendim. Artık dört kez dünya ralli şampiyonu olan büyük pilotlar ile beraber anılmak muhteşem olacak.

Fransız pilot, sezonda şu ana kadar koşulan 11 yarıştan, 5'ini kazandı. Takım arkadaşları Jari-Matti Latvala ve Andreas Mikkelsen'in de kazandığı yarışlar sayesinde Volkswagen, takımlar şampiyonluğunu çok rahat elde etti.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.