otohaber_logo
Haberler
Gelenler Gidenler
Otomotiv sektöründeki yenilik trendleri, Paris Otomobil Fuarı öncesinde iyice kendini göstermeye başladı.
Gelenler Gidenler

Ardı ardına yapılan lansmanlar ve yeni model tanıtımları bizleri ve otomobil tutkunlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Mesela son dönemde gittiğim ve kullanma imkanı bulduğum Jeep Cherokee, SUV pazarının hızla yükseldiği ülkemiz açısından oldukça umut veren bir model. Hemen hemen her markanın pek çok sınıfta SUV, Crossover modellerini bir bir piyasaya sürmesi, bu sınıftaki rekabeti de ateşlerken her marka kendine özgü bir artıyla pazara bulunmak zorunda. Cherokee'nin artıları 9 kademeli otomatik şanzımanı ve fiyatı.

Yine bir başka özel modelin lansmanı için İsveç'te yerimizi aldık. Dile kolay 12 yıl boyunca değişmeden yola devam eden ve neredeyse yaşarken Retro olan Volvo XC90'ı ilk olarak gören 600 gazeteciden birisi olarak şunu söyleyebilirim ki son dönemde gördüğüm en iyi iç mekan onda. Tamamen sürücüsünü saran bir iç mekan, kaliteli bezenmiş bir konsol, "eve götürsem mi?" dedirtecek koltuklar, 19 hoparlörlü Bowers&Wilkins müzik sistemi ( bir müzik tutkunu olarak benim ilgimi çekti) ve elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonların abisi tablet kıvamında bir ekran. İşin güzelliği de pek çok araç ekranında navigasyon veya radyo arasında tercih yapmak durumunda kalırken, bu devasa tablet 3-4 ayrı işi aynı anda yapabilir. Volvo tasarımcı ve mühendisleri bu aracı çağın interaktif gereklerine göre tasarlamışlar. Dış tasarımında pek çok okuyucumuzun "başka modelleri andırıyor" eleştirisini de eklemek şart. İçinin dışından daha çok etkilediği bir otomobil olmuş benim için.

Bu Trafiğe Alman Kaç Saat Dayanır?

Yine bir şehir dışı yolculuk ve yine kuralları belli olmayan, ya da bir türlü kesinleşmeyen ülkemiz yolları. 8 metre yükseklikte uçuşurcasına ilerleyen kamyonlar, kötü yüklenmiş, sabitlenmemiş eşyalar, kamyon arkasında seyahat eden insanlar, sağ şeride geçmeyi küfür sayan, selektöre "ne var" diye cevap veren sürücüler, uyarı levhalarını koymayan bozulmuş araç sahipleri, pusu kurmuş trafik polisleri, 70-90-110-120 km/s hız limitini bir türlü anlayamadığımız yollar… Değil trafiğe çıkması marşına basması zararlı otomobiller. Sanıyorum Amerika, İsviçre, Almanya'da görev yapan bir trafik polisini Türkiye yollarına bıraksak çıldırması için birkaç saat yetecektir. Bu kadar karmaşa kaos içerisinde trafik namına düzelen hiçbir şeyin olmaması da sadece otomobillerin model yılı olarak ilerlediğimizi gösteriyor bana.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.