otohaber_logo
Haberler
Goodyear, Performans Lastiği "Eagle F1 Asymmetric 3"'ü Satışa Sundu
Eagle F1 Asymmetric 3, ıslak zeminde 2,6 metre daha kısa fren mesafesi sağlayan yeni ultra yüksek performans yaz lastiği ile daha güvenli bir sürüş sağlıyor.
Goodyear, Performans Lastiği "Eagle F1 Asymmetric 3"'ü Satışa Sundu

Goodyear, Yeni Ultra Yüksek Performans Lastiği Eagle F1 Asymmetric 3'ü İstanbul Autodrom'da görücüye çıkardı.

Lansmanın açılış konuşmasını yapan Goodyear Türkiye Genel Müdürü Pietro Saletta, ultra yüksek performans lastik segmentinde Türkiye pazarında, son 5 yılda %200 gibi çok ciddi bir büyümenin yaşandığını ve bu büyümenin gelecekte de devam etmesini beklediklerini belirtti. İnovasyonun, Goodyear'ın DNA'sında olduğunun altını çizen Saletta; "Goodyear, şirket tarihi boyunca devrim yaratan lastik teknolojileriyle standartları daima en yüksek seviyeye taşımıştır. Goodyear; Eagle ailesinin yeni üyesi Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 ile Ultra Yüksek Performans (UYP) segmentine iddialı bir giriş yapıyor. Bağımsız test kuruluşu TÜV SÜD tarafından yapılan testlerde , özellikle ıslak zeminde aldığı başarılı sonuçlarla Eagle F1 Asymmetric 3 lastiğimiz önde gelen rakiplerine göre üstünlüğünü kanıtladı" dedi.

Etkinliğin sonunda Test Pilotu Burcu Burkut Erenkul, BMW Z4 marka otomobillle Eagle F1 Asymmetric 3'ü test etti. Burcu Burkut Erenkul, lastiklerin özellikle yol tutuşu ve frenleme performanslarından oldukça etkilendiğini ifade etti.

Ultra yüksek performans lastik segmentinin, Avrupa'da önümüzdeki 5 yıl boyunca yıllık ortalama %3,3 büyümesi bekleniyor. Bu büyümenin ana sebebi olarak, UYP lastiklerine sahip C, D ve E segmentlerindeki (orta, üst, büyük ve lüks araçlar) araç sayılarındaki artış öne çıkıyor.

Goodyear mühendislerinin, bu lastiği geliştirmek için 36.000 saatten fazla süren çalışmalar yürüttüğü, 5.000'den fazla test yapıldığı, 1.200'den fazla yol testi ve 5 ülkede bulunan 5 test merkezindeki 3.800'den fazla uygulamada kullanılan lastiklerin toplam 330.000 km yol kat ettiği belirtiliyor.

Goodyear'ın talebiyle bağımsız TÜV SÜD tarafından yapılan test sonuçlarının Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3'ün, sektörün önde gelen üç rakip lastik markasının ortalamasına göre ıslak zeminde 2,6 metre daha kısa fren mesafesine sahip olduğunu kanıtladığı açıklanıyor.

Yine test sonuçlarına göre Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3'ün kuru zeminlerde üç rakip şirketin ortalamasına göre 1,3 metre daha kısa fren mesafesine ve ıslak zeminlerde %4 daha iyi sürüş performansına sahip olduğu belirtiliyor. Sonuçların, aynı zamanda, lastiğin üç rakip markanın ortalamasına göre %10,9 daha iyi yuvarlanma direncine sahip olduğunu da gösterdiği belirtiliyor.

Bir diğer bağımsız test kuruluşu DEKRA tarafından yapılan testlerde, Eagle F1 Asymmetric 3'ün, üç rakip markanın UYP segmentindeki lastiklerinin ortalamasına göre 11.528 km daha fazla lastik ömrü ve %31 daha az aşınma sunduğu ifade ediliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.