otohaber_logo
Haberler
Gülüç Nehri kürek sporuyla dünyaya açılıyor
Karadeniz Ereğli'ye bağlı bir belde olan Gülüç’te bulunan nehir bölgesine yapılan yatırımlar sayesinde hem kürek sporu aktiviteleri artacak ve hem de turizme de önemli katlı sağlanacak.
Gülüç Nehri kürek sporuyla dünyaya açılıyor

Pandemi süreciyle birlikte doğa sporlarına giderek artan bir ilgi bulunmaktadır. Bu çerçevede doğa ile baş başa kalabileceğimiz, şehrin koşturmasından kaçabileceğimiz, bizlere farklı bir dünya açabilecek kürek sporu son zamanlarda çok rağbet görmektedir. Türkiye genelinde birçok şehirde kürek kulüpleri kurulmaktadır.

Karadeniz Ereğli ilçesinin girişinde bulunan Gülüç Beldesinde de, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'ın girişimleriyle Nehir üzerinde yapımı devam eden Kürek Kulübünün yapı çalışmaları son aşamasına gelmiştir. Yılın tamamında nehrin durgun olması, kürek sporu için büyük avantaj teşkil ediyor. Nehir yanında bulunan yürüyüş yolu, yarışan teknelerin seyrine büyük keyif katmaktadır. Parkur bu özellikleriyle Avrupa'daki benzer parkurlar arasında yerini alıyor.

Alt yapı olarak Spor Bakanlığı ve Spor Toto'nun destekleri ile kürek kulübü binası içerisinde soyunma giyinme odaları, duşlar ve kürek malzemelerinin konulabileceği bir yer yapılıyor.1.800 metre uzunluğundaki kürek parkurunda aynı zamanda dere kenarında yürüyüş alanları bulunmaktadır. Ailelerinle sosyalleşebilecekleri nadide bir mekan olan Gülüç Nehri gerek sporseverlerin gerekse güzel vakit geçirmek isteyenler için gözde bir belde olma yolunda.

Önümüzdeki günlerde Gülüç Nehri'nde kürek eğitimleri başlayacak ve bölge turizme açılacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.