otohaber_logo
Haberler
Güvenli Sürüş İçin İnternet Dönemi
Güvenli sürüş için eğitimin önemli olduğunu herkes kabul etse de, bununla ilgili mevcut imkanlar yeterli olmuyor. Bunun için harekete geçen GÜSEM eğitimlerini internet üzerinden de vermeye hazırlanıyor.
Güvenli Sürüş İçin İnternet Dönemi

Her gün duymaya alıştığımız ve zaman zaman karşılaştığımız ya da bizzat yaşadığımız trafik kazalarında bugüne kadar binlerce insan yaşamını yitirdi. Daha fazlası da şu anda kazanın psikolojik ya da bedensel olarak etkileriyle yaşıyor. Kazaları önlemenin mümkün olmadığı ortada fakat, kaza riskini minimuma indirmek için trafik cezaları haricinde atılması gereken adımlar da bulunuyor.

İşte bu nedenle eğitimin trafikte ne denli önemli olduğunu fark eden özel eğitim şirketleri de sürücülere güvenli sürüşün püf noktalarını veriyor. Trafikte önce güvenlik bilincini oluşturmaya yönelik eğitim veren kuruluşlardan biri olan "Güvenli Sürücülük Eğitim Merkezi" (GÜSEM), tam da bu amaçla kuruldu.

Muhtemel kazaları önlemek adına sürücülere görsel ve uyguşirketler bunun önemine yıllar öncesinden vardı. Güvenli sürüş eğitimlerini, uluslar arası pazarda faaliyet gösteren, yerli ya da yabancı kuruluşların daha çok talep etmesi de bunu kanıtlar nitelikte. Bünyesinde çalışan sürücüler ile üzerinde kendi markalarının yazılı olduğu araçları herhangi bir kazaya karışmış halde görmek istemeyen şirketler için bu konu, kurumsal imaj noktasında büyük bir önem arz ediyor.

Türkiye Otomobil Kullanmak Tehlikeli İş
Bir diğer yandan, Türkiye'nin, Hindistan'ın ardından en tehlikeli ikinci trafiğe sahip olabileceği de kaza oranlarından öne sürülen bir olgu. Türkiye'de bugüne kadar 300.000'in üzerinde trafik kazası gerçekleştiği düşünülüyor. Yaşanan kazalarda ölü sayısı bir yana, 150.000 ila 170.000 kişi yaralandı ve bu yaralıların da yüzde 3,5'inin kalıcı vücut hasarları yaşaması, tehlikeyi bir kez daha gözler önüne seriyor. Hiç kuşkusuz sayının bu kadar yüksek olmasında ihmaller, yanlış yönlendirmeler ve eğitim eksiklikleri gibi başlıca nedenler bulunurken, mola vermemek, sürüş anında telefonla konuşmak ve araçta sigara kullanmak gibi dikkatin dağılmasında önemli rol oynayan etkenler de var.

Tam da bu noktada GÜSEM eğitmenleri, fren ve takip mesafesinden sürüş ve pozisyonlarına kadar sözlü ya da görsel olarak birçok bilgi veriyor. Sürücüleri en zor anlarda bile doğru davranmaya hazırlayan eğitmenler, uygulama dersini de yağmurlu ya da kaygan yol durumlarına göre uyarlanan alanlarda veriyorlar. Kişisel otomobilleriyle eğitime katılan sürücülere, ani frenlemeden, sürüş pozisyonuna ve direksiyon eğitimine yönelik birçok pratik bilgi veriliyor. Bu da günlük hayatta böyle bir durumla karşılaşılması halinde soğukkanlı davranılması için önemli bir tecrübe oluyor.

Şirketlere İndirim
Yılda yaklaşık 5.000 kişiye eğitim veren GÜSEM, 3 yıllık süreçte 120 civarında şirkete hizmet ve referans verirken bugüne kadar 12.000'i aşkın bireye de eğitim verdi. Ehliyeti olan herkesin katılabileceği 'Açık Güvenli Sürüş Eğitim Günleri'ne katılım kişisel otomobille oluyor. Şirket çalışanlarına yönelik 15 ve ya 20 kişilik olarak verilen eğitimlere bireysel katılım ücreti ise 245 TL + KDV oluyor. Yine şirket çalışanlarına yönelik fiyatlarda kişi sayısına bağlı olarak indirim de yapılabiliyor.

İşte Hayati Önem Taşıyan 3 Önlem...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.