otohaber_logo
Haberler
Bugatti'nin son rüyası
Bugatti, yeni 4 kapılı coupe konsepti 16C Galibier’i Frankfurt Otomobil Fuarı yerine kendi evi olan Molsheim’da tanıttı.
Bugatti'nin son rüyası

Rüya otomobillerin üreticisi Bugatti de Audi, Porsche, Maserati gibi pek çok süpersporcu ve premium sınıf üreticisinin giriş yaptığı 4 kapılı coupe modasına uydu. Adını Fransa Bisiklet Turu'nun Alpler'deki en zor etaplarından birinden alan aracın üretim kodu ise Type 57. Dünyanın en pahalı ve en hızlı seri üretim otomobillerine imza atan Bugatti, yeni konseptini en pahalı, en özel ve en güçlü sedan olarak tanımlıyor. Yol şartlarına bağlı olarak, çekiş kontrol sisteminden gelen verilere göre 800 ile 1000 HP arasında güç üreten 16 silindirli 8.0 lt'lik motora sahip olan 16C Galibier 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip. Benzinli yakıtın haricinde bioetanol seçeneği de sunan aracı durdurmak için güçlü karbon-seramik frenler kullanılmış. Profi li tamamen cilalı alüminyumdan imal edilen 16C Galibier'in karoserinin geri kalanı mavi renkli ve bu bölüm karbon-fiberden imal edilmiş. Petek biçimde tasarlanan ön ızgaralara ek olarak daha fazla hava girişi için LED'li farların altında da petekli hava girişi bölümleri eklenmiş. Klasik görünümlü bir iç mekana sahip olan yeni Bugatti'nin yaşam alanında tamamen ahşap ve deri kullanılmış. Orta konsolda yer alan LCD ekran ne kadar hızlı gidilirse gidilsin arka bölümdeki yolcuların rahatlıkla izleyebileceği şekilde tasarlanmış. Bugatti'nin şimdilik yalnızca özel müşterileri için tanıttığı 16C Galibier'in fi yatı ve üretime ne zaman geçeceği henüz açıklanmadı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.