otohaber_logo
Haberler
Doblo pick-up geliyor
Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda Fiat Doblo baz alınarak geliştirilen pick-up konsepti gelecek yıl tanıtılacak seri üretim versiyonunun ilk ipuçlarını oluşturuyor.
Doblo pick-up geliyor
Fiat'ın Doblo pick-up konsepti, Yeni Fiat Doblo ile platform, ön yüz ve iç mekan benzerliğinin yanı sıra motor yelpazesi ve süspansiyon gibi özellikler bakımından benzer özellikler taşıyor. Fiat'ın yeni ticari araç konseptinin kasa ölçülerinin uzunluğu 2,30 m, genişliği 1,86 m ve yük yüzeyi 4 m2. Konseptte yol yükünü, dayanıklılığı, hafifliği ve düşük yakıt tüketimini temin etmek adına, yüksek sağlamlığa sahip çelik kafesli, kaydırmaz kontrplak zeminli ve hafif alüminyum alaşım yan kısımlı bir kasa kullanılmış. Prototip modelin kasasında ise merdiven/kova taşıma tertibatı, yük tutucu kancalar, kabin ve arka camı koruma maksatlı olarak güçlü bir tel ızgara yer alıyor.

Fiat Marka Direktörü Okan Baş, "Sektördeki hafif ticari pick-up olarak müşterilere, kaliteyi ve güvenilirliği garanti edecek bir çalışma hazırlığı içindeyiz. Ödüllü Yeni Fiat Doblo ön görüntüsüne sahip olan bu aracın platformunda üretilen konseptin seri üretim versiyonu, Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilecek. Gelecek senenin 2. çeyreğinde seri üretim halini Türkiye pazarına sunmayı amaçlıyoruz. Yılda yaklaşık 20 bin pick-up ve hafif kamyonetin satıldığı pazara girecek yeni model ile ilgili isim çalışmalarımız sürüyor ama bu aracının adının Doblo uzantılı olmayacağını söyleyebiliriz. Bu pazarın içinde en az yüzde 10 pay almayı ve pazarı daha da genişletmeyi amaçlıyoruz. Fiat Doblo gibi güçlü özellikleri sahip Fiat'ın yeni pick-up'nın seri üretim versiyonu, çiftçilik, inşaat ve şehir ya da yeşil alan koruma sektörleri için ideal bir araç olacak" dedi.

Yeni Fiat Doblo fotoğrafları için tıklayın!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.