otohaber_logo
Haberler
Lotus'un Paris şovu
Bir marka adını bu kadar mı hak eder? Lotus’tan söz ediyoruz. Tohumları yüzlerce yıl bozulmadan dayanabilen ve doğru zamanda yeniden yeşeren çiçek gibi, İngiliz üretici de 2010 Paris Otomobil Fuarı’nda muhteşem bir geri dönüşe imza attı.
Lotus'un Paris şovu
Proton çatısı altına girdiği günden beri adı küçük sınıf ucuz otomobillerin karoserlerinde bile karşımıza çıkacak kadar tehlikeli bir eşikten geçen Lotus, fuarda tam 6 yenilikle adeta rekor kırdı. Sportifliğin
ön planda olduğu yeni modeller arasında en büyük heyecanı, şüphesiz, bir efsanenin yeniden doğuşunu da simgeleyen yeni Esprit yarattı.

Retro birromantizm bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak, moderni sevenleri ise mest edecek bir tasarıma sahip olan yeni Esprit'te Toyota'dan alınan 620 HP güç üreten 5.0 lt'lik kompresör beslemeli V8 ünite görev yaparken, 8.500 devir çeviren motora eşlik edecek bir hibrid ünite opsiyonu da sunulacak. 2013'ün ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan araç, 330 km/s maksimum hız ve 3.4 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değerlerine sahipken, Esprit'le birlikte Elan da Lotus ve otomobil severlerin için geçmiş güzel günlerin dönüşü anlamını taşıyor. 1995 yılında üretimi biten son nesil Elan'dan farklı olarak bir coupe olan yeni nesilde, 450 HP'ye kadar güç üretebilen ve Toyota'dan alınan 4.0 lt'lik kompresör beslemeli V6 motor görev yapacak.

Geçmişinde hep İngiliz geleneklerine uygun minimalist bir sporcu olan Elan, yeni neslinde 310 km/s maksimum hıza ulaşabilen bir süper kahraman rolüne soyunurken, aracın satışı 2013'ün son çeyreğinde başlayacak. Güncel Lotus ürün gamındaki tek 4 kişilik model olan Evora'nın büyük ve güçlü ağabeyi olmaya hazırlanan Elite de Paris'in yeni Lotus'ları arasında yer aldı.

Esprit'in 4 kişilik versiyonu izlenimi veren araç her ne kadar coupe olarak açıklansa da, basın fotoğrafları arasında bir de cabrio versiyon bulunuyor. Buradan hareketle aracın bir CC, yani coupecabrio olabileceğini söylemek de mümkün. Yükselişe geçen lüks 4 kapılı coupe'ler arasına girmek için Eterne ile 2015'in ilk çeyreğini bekleyen Lotus, buna rağmen şimdiden seri üretime çok yakın konsepti karşımıza çıkarttı. Esprit ve Elite ile aynı motoru kullanan Eterne'de de tanıtılan tüm yeni Lotus modellerinde olduğu gibi KERS( Kinetik Enerjinin Geri Kazanımı) opsiyonu ve hibrid seçeneği de sunuluyor.

Paris yenilikleri arasında halen üretilen bir modelin tek selefi olan yeni Elise'de 320 HP'ye kadar güç üretebilen 2.0 lt'lik kompresör beslemeli bir motor kullanılırken, 1095 kilogramlık ağırlık güncel modelden fazla olsa da, sınıf ortalamalarının bir hayli altında kalıyor.

Lotus'un Paris'te tanıttığı modellerin fotoğrafları için resme tıklayın!

Lotus'un Paris'te tanıttığı modellerin fotoğrafları için resme tıklayın!



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.