otohaber_logo
Haberler
Hükümetten Hurda Teşviği
Turkuvaz Medya Grubu'nun 'Hurdayı yoldan çekin' kampanyası ses getirdi. Hükümet ikinci teşvik paketinde hurda araca vergi kolaylığı getirdi
Hükümetten Hurda Teşviği

Turkuvaz Medya Grubu'nun başlattığı 'Hurdayı yoldan çekin' kampanyası yeni teşvik paketiyle karşılık buldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 20 yaş üzeri taşıtların hurdaya ayrılmasını teşvik edeceklerini söyledi. Yeni sistemle 20 yaş ve üzeri olan taşıtların hurdaya ayrılması halinde Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin dörtte birini ödeyenlerden "vergi aslı, gecikme zammı ve faizi ile trafik cezaları" tahsil edilmeyecek.

OTOMOTİVCİLERDEN DESTEK

Yeni düzenlemeye otomotivciler de destek verdi. Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, "Bazı yaşlı araçların vergi ve idari para cezalarından dolayı büyük sorunu var. Astarı yüzünden pahalı bu yaşlı araçların hurdaya çıkmasına destek olacak bir çalışma" dedi. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da "Araç parklarındaki yenilenmenin önünü açar" dedi. Çelik Motor Kia Genel Müdürü Bora Koçak, Türkiye'nin en büyük hurda demir çelik ithalatçısı ülkelerden biri olduğuna işaret ederek, "Eğer teşvik edilirse ithalat azalır" dedi. ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce de hurda konusunun gündeme gelmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.