otohaber_logo
Haberler
Honda CR-V
Kompakt sınıfta önemli oyunculara sahip olan Honda, biri SUV diğeri ateşli hatchback sınıfından iki yenilikle otomobil severleri yeni yıla hazırlıyor.
Honda CR-V

Kompakt SUV sınıfına adım atan ilk modellerden Honda CR-V, dördüncü nesliyle Avrupa pazarında yollara çıkmak için gün sayarken, 2012 Paris Otomobil Fuarı sonrası satışa sunulması beklenen Japon SUV'u satış başarısını arttıracak çok önemli bir özelliğe sahip: Düşük hacimli dizel! Son neslinde sade 2.0 lt benzinli ve 2.2 lt dizel motorlarla satılan CR-V, dördüncü nesliyle birlikte 1.6 lt'lik bir dizele de kavuşuyor. 2011 sonunda Amerika'da satışa sunulan versiyondan LED'li gündüz farları, farklı ön tampon ve yan aynalarıyla ayrılan Avrupalı CR-V'nin iç mekanında yüksek ön konsol ve dijital bilgi ekranları dikkat çekerken, araç 5 kişilik bir yaşam alanı sunmaya devam ediyor.

Şimdiye kadar Avrupa pazarında 4 tekerlekten çekişli olarak satılan CR-V, yeni nesliyle birlikte daha ekonomik ve hafif önden çekişli bir seçeneği de tüketicilerin beğenisine sunacak. 2.0 lt'lik benzinli ve 1.6 lt'lik dizelle tercih edilebilecek olan önden çekiş sistemi, aracın hem başlangıç fiyatını hem de ortalama tüketim değerlerini aşağıya çekecek. 2.0 lt 155 HP benzinli ve 2.2 lt 150 HP dizel motorlarda otomatik şanzıman alternatifi sunulurken, 120 HP gücündeki 1.6 lt'lik dizel sadece manuel şanzımanla kombine edilebilecek. Honda cephesinden gelen ikinci yenilikse, performans meraklılarını memnun edecek. Bir önceki Civic neslinde üretimi emisyon değerleri yüzünden aracın genel üretimi sona ermeden bitirilen Type-R, yeni nesilde de kendine yer bulacak.

Şimdiye kadar yüksek devirli atmosferik motorların görev yaptığı ateşli Japon Civic Type-R'ın yeni neslinde ise genel akıma uygun olarak aşırı beslemeli bir ünite kullanılacak. 220 HP civarında bir güç üretmesi beklenen aracın resmi açıklaması Paris Otomobil Fuarı ile birlikte yapılacakken, seri üretime yakın konseptinse 2013 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılıp, 2013'ün ikinci yarısında satışa sunulması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.