otohaber_logo
Haberler
Yeni Opel Cascada
Şimdiye kadar küçük ve kompakt sınıfta üstsüz modeller sunan Opel, Cascada ile gözünü orta sınıfa çevirirken, heybetli boyutlara karşın tasarımdan da belli olduğu üzere aslında başrolde kompakt Astra var.
Yeni Opel Cascada

Artık imajın sattığı bir çağdayız. İnsanlar fonksiyonelliği bir yana, sadece imajları için bile bir telefonun peşinden koşabiliyorlar. Peki otomobillerde durum nasıl? Aslında aynı. Hele hele standart anlamda ihtiyaçları gideren otomobilleri kategori dışı bırakırsak, cabrio ve coupe gibi türlerde en önemli tercih unsurlarından biri imaj oluyor.

Opel de imaja önem verenlerden biri. Ve bu yüzden yeni cabriosunda Astra köklerinden uzaklaşıyor. En azından isim yönünden. Cascada adını alan yeni cabrio Opel, 4.70 metrelik uzunluğuyla kompakt sınıfı aşarak orta sınıf üstsüzlerinin de arasına katılacak. Astra GTC platformunda üretilecek olan Cascada, yüzünde Astra ailesiyle ortak noktalar paylaşsa da, Insignia'yı hatırlatan büyük ön ızgara, motor kaputundaki kat izleri ve özel ön tampon araca istenen orta sınıf imajını kazandırmaya aday. Son üstsüz Astra'da katlanır tavanda metal yapıyı tercih eden Opel, Cascada'da ise geleneksel olan kumaş tavana dönmüş. Bu sayede öncelikli olarak çok akıcı bir arka bölüm ortaya çıkarken, aynı zamanda metal tavanın getirdiği potansiyel ağırlık artışının da önüne geçilmiş. 2013 ilkbaharında yollara çıkması beklenen Cascada'da ilk etapta 120 ve 140 HP güçlerindeki 1.4 lt'lik benzinli turbo ile 165 HP gücündeki 2.0 lt'lik dizel motorlar sunulacak. Bununla birlikte ilerleyen dönemde 1.6 lt ve 2.0 lt'lik yeni benzinli turbo seçeneklerin de devreye girmesi bekleniyor. 2013 Cenevre Otomobil Fuarı'nda sonra satışa sunulacak olan yeni orta sınıf cabriosunun satış fiyatları hakkında henüz açıklama yapılmamış olsa da, kompakt ve orta sınıf arasında bir fiyatlandırma mantıklı görünüyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.