otohaber_logo
Haberler
Skoda Citigo Türkiye'de
Doğuş Grubu’nun Volkswagen up! ve Seat Mii gibi minik sınıfları Türkiye’de satmayı düşünmediği sırada, Skoda bu ikilinin kardeşi olan Citigo’yu hızlıca pazara soktu ve A Segmenti’nde zirveyi hedefledi.
Skoda Citigo Türkiye'de
Her ne kadar sedan otomobilleri sevsek de, Türkiye'deki otomobil algısı da değişiyor. Değişmeyen tek şey var, o da İspanya veya İtalya gibi kültür olarak bize benzeyen ülkelerin caddelerini süsleyen minik sınıfların, ülkemizde hala tutulmaması. Bu algıyı Citigo ile yıkmaya karar veren Skoda, kendine büyük hedefler koymadan Türkiye'ye geldi. 26.632 TL'lik başlangıç fiyatı ve iki donanım seçeneğiyle ithal edilen minik, Türkiye'ye gelmeden önce Euro NCAP'te 5 yıldız alarak rüştünü de ispat etti ve "minik sınıf güvensizdir" safsatalarını cevaplamış oldu. 3 silindirli 60 HP'lik 1.0 lt hacmindeki benzinliyle satılacak olan Citigo'da 5 ileri manuel şanzımanla birlikte OSG adı verilen otomatikleştirilmiş bir manuel şanzıman alternatifi de bulunuyor. Otomatik şanzımanlı versiyonda Yokuş Kalkış Desteği'nin sunuluyor olması, yokuşlu caddeler açısından önemliyken, ESC'nin standart sunulması da bir artı. Yine üst donanımda sunulan City Safe sistemiyle 30 km/s'nin altındaki tehlikelerde risk minimuma indiriliyor. Elegance donanımın fiyatı 30.653 TL olarak belirlenmiş. Fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 14.4 saniyede tamamlayan manuel şanzımanlı versiyonun yakıt tüketimi de 4.5 lt/100 km olarak veriliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.