otohaber_logo
Haberler
Yeni Sport Yakalandı
Ranger Rover’ın gençleştiren model olarak kabul edilen Range Rover Sport, ikinci nesliyle New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılmayı beklese de, dikkatsizlik sonucu ortaya çıktı.
Yeni Sport Yakalandı
Düz ve temiz çizgileriyle, Evoque tanıtılana kadar Range Rover'ın en dinamik ve genç temsilcisi olan Range Rover Sport, yeni neslinde tıpkı ağabeyi Range Rover'da olduğu gibi köklü bir değişime gidiyor. Güncel neslinde Range Rover logosu taşımasına rağmen Land Rover Discovery platformunu kullanan Sport, yeni neslinde yeni Discovery platformunda yükselecek. Kaynaklarımızdan platformla ilgili aldığımız bir diğer bilgiyse platformun aslında güncel Jaguar XJ'nin alüminyum altyapısından geliştirildiği yönünde. Alüminyum şasi ve diğer hafif üretim teknikleri sayesinde yeni Range Rover Sport, versiyonuna göre 400 kg'ye kadar hafifliyor. Güncel nesilde A ve D sütunları dışında neredeyse her bölgesi düz bir otomobil olan Range Rover Sport, yeni nesilde daha sivri ve dinamik bir otomobil haline gelmiş. Boyutları henüz açıklanmayan aracın yüksekliğinde kayda değer bir azalma beklenirken, daralan cam yüzeyler ve kısalan tampon-tekerlek mesafeleriyle ortaya daha sportif oranlar çıkmış. Farlarıyla ağabeyi, stoplarıylaysa küçük kardeşini hatırlatan yeni Sport'ta güncel nesilden tanıdığımız 3.0 lt V6 dizel ile 5.0 lt benzinli V8 motor seçenekleri görev yaparken, güç aralığının 275 HP-510 HP olması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.