otohaber_logo
Haberler
Sportif Arazi Lordu
Range Rover’ın lokomotif modellerinden Range Rover Sport, New York Otomobil Fuarı’nda ikinci nesliyle sahneye çıkarken, araç şimdiye kadar markanın ürettiği en hızlı ve çevik otomobil unvanını taşıyor.
Sportif Arazi Lordu
Lüks SUV sınıfında sembol modellerden biri olan Range Rover Sport, ikinci neslinde büyümesine rağmen daha dinamik ve sportif bir karaktere bürünürken, tasarımda küçük kardeş Evoque ve markanın kendini adını taşıyan modeli Range Rover'dan sunulan izlerle hem sportiflik hem de prestij bir arada sunulmuş. 4.85 metrelik uzunluğuyla selefinden 62 mm uzun olan yeni Range Sport'un dingil mesafesindeki 178 mm'lik artış sayesinde de artık 7 kişilik bir kabin seçeneği de sunuluyor. Boyutları artarken, kısalan tampon-tekerlek mesafeleri ve 55 mm artan genişlikle daha dengeli karoser oranlarına kavuşan yeni Sport, selefine göre 420 kg'ye kadar hafiflemiş. Yeni nesil Range Rover platformundan türetilen yeni Sport'ta ilk etapta 3.0 lt 340 HP ve 5.0 lt 510 HP benzinli ile 292 HP 3.0 lt'lik dizel motorlarla yollara çıkarken, 2014'ten itibaren motor seçeneklerine 3.0 lt 258 HP ve 4.4 lt 339 HP dizellerin yanında bir de dizel-hibrit alternatifler eklenecek. Tüm motor seçenekleri 8 kademeli otomatik şanzımanlarla kombine edilirken, araçta yeni nesil havalı ve adaptif süspansiyon sistemi ile ikinci nesil arazi sürüş programı Terrain Response da sunuluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.