otohaber_logo
Haberler
Çok Yaşa 911
Spor otomobil ikonu Porsche 911’in doğumunun 50’nci yılı güncel nesilde 1963 adet üretilecek özel bir seriyle kutlanırken, seride modern zamanlar ve 50 yıl öncesi iç içe geçiyor.
Çok Yaşa 911

İlk otomobilden bu yana on binlerce farklı model bu gezegenin yollarını aşındırdı. Ama belki de hiç biri üretildiği ilk günden bu yana Porsche 911 kadar özüne sadık kalmadı. Arkada hırlayan bir boxer motor, ana hatları hep korunan bir karoser ve daima sportiflik ve günlük kullanım arasında çok yüksek bir denge. 1963'te başlayan macera bugün de sürerken, Zuffenhausen merkezli marka, gözbebeği 911'in geride bıraktığı yarım asrı özel bir seriyle şereflendiriyor. 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı'yla birlikte karşımıza çıkacak olan "50'nci Yıl Özel" versiyonunda ekose desenli yarı deri koltuklar, yeşil aydınlatmalı göstergeler, özellikle ilk iki 911 neslinde çok popüler olan Fuchs desenli alaşım jantlar gibi detaylar geçmişten izler sunarken, geriye kalan her şey Porsche'nin modern bugününe ait. PDLS adı verilen dinamik farlar ve 14 yöne ayarlanabilen spor koltuklar gibi donanımlar standart olarak sunulurken, 50'nci Yıl Özel serisi sadece 400 HP gücündeki 3.8 lt'lik boxer motorla birlikte yollara çıkacak. 4 tekerlekten çekişli versiyonlardaki gibi genişletilmiş arka çamurluklara sahip olan kutlama 911'leri buna karşın güçlerini sadece arka tekerlekleri üzerinden yola aktaracaklar. Seriye özel iki grinin dışında sadece standart bir siyah rengin seçenek olarak sunulacağı 911 50'nci Yıl versiyonunda 7 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken, PDK otomatik şanzıman alternatifi de mevcut. Eylül sonunda Almanya'da, bayilerdeki yerini alacak olan özel 911'lerin başlangıç fiyatı 121.119 Euro olarak belirlenirken, bu bedel aracın altyapısını oluşturan bir 911 Carrera S'ten yaklaşık 16.000 Euro fazla.


Yeşil tonlarındaki göstergeler, 911'in atasına saygı niteliğinde.


Fuchs olarak bilinen nostaljik jant tasarımı, bu 911'e özel.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.