otohaber_logo
Haberler
Doğal Güzel
Aston Martin’i kurulduğu günden bu yana sevdiren en önemli özelliklerinden biri olan doğal ve duru güzellik markanın son harikası Vanquish Volante’de de kendini gösterirken, karşımızda klasik olmaya aday gerçek bir tasarım harikası duruyor.
Doğal Güzel
Bu güzelliği görüp de kayıtsız kalabilecek bir insanın otomobilleri bir ulaşım aracından fazlası olarak görebileceğine asla inanmam, inanamam. Spor otomobillerin dünyasında sanki herkes kendine verilmiş rolleri oynuyor. Mesela bir Lamborghini her zaman jilet gibi keskin ve aynı zamanda da robotize görünmelidir. Ya da bir Porsche'nin kambur sırtını koruması ve yuvarlak farlarla dünyaya bakması bir mecburiyet gibidir. Senaryoya baktığımızda Aston Martin'e düşen rolün güzellik olduğunu söylemek abartı veya yanlış olmaz. 100 yılı geride bırakan İngilizler, bugüne kadar belki birkaç küçük istisna dışında hep güzel otomobiller ürettiler ve markanın son yeniliği olan Vanquish Volante de gurur listesinde üst sıraları almaya aday. 2012 sonbaharında tanıtılan Vanquish'in üstsüz versiyonunda coupe kardeşin yüzü kullanılırken, arka bölümdeyse bagaj kapağında farklılıklar var. Markanın 100 yıllık tarihindeki ilk karbon-fiber cabrio olan Vanquish Volante, 573 HP gücündeki 6.0 lt'lik atmosferik V12'siyle 0-100 km/s hızlanmasını 4.1 saniyede tamamlayıp 294 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Tıpkı aşırı beslemenin kullanılmadığı atmosferik motoru gibi katlanır kumaşta da doğal ve geleneksel bir yapıyı, kumaşı tercih eden Aston Martin'in üstsüz hale gelmesi 14 saniye sürüyor. 1844 kg'lik ağırlığı Coupe kardeşinden sadece 9 kg fazla olan Volante'nin 279 litrelik bagaj hacmiyse tavanın konumundan bağımsız olarak sürekli korunuyor.
Yazı: Eray Özgür

573 HP'lik güç arka tekerleklere 6 kademeli otomatik şanzımanla aktarılırken, üstsüz güzelin Almanya başlangıç fiyatı 264.995 Euro.

Tavan, kapandığında da Volante'nin güzelliği korunuyor. Kabini bu renkte olan bir otomobilin insanın duygularını harekete geçirmesi kadar normal bir durum olamaz!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.