otohaber_logo
Haberler
Özel 458
İtalyan spor üreticisinin yeni döneminin ilk modeli diyebileceğimiz 458 Italia, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda daha fazla performans ve dinamizm isteyenler için Speciale versiyonuyla tanıtılıyor.
Özel 458
Her modeliyle performans ve güç konusunda spor otomobil liginin en üst sıralarında yer alan Ferrari, standart versiyonları yetersiz bulanlar için özel seriler üretmesiyle de meşhur. Şimdiye kadar Scuderia ve Challenge Stradale isimlerini kullanan İtalyanlar, 458'in dopingli versiyonu içinse Speciale takısını uygun görmüşler. 4.5 lt'lik atmosferik V8'de yapılan değişiklikler sonrasında 605 HP'ye yükselen güç standart bir 458 Italia'dan 35 HP fazla. 0-100 km/s hızlanmasını 3.0 saniyede tamamlayan 458 Speciale, 0-200 km/s içinse 9.1 saniyeye ihtiyaç duyuyor. İtalyan markanın Fiorano Pisti'ndeki 1:23.5 dakikalık tur zamanı da 458 Italia'dan 1.5 saniye daha iyi. Ferrari'nin şimdiye kadar ürettiği en güçlü V8 motorla donatılan 458 Speciale, aynı zamanda 135 HP/lt'lik oranıyla da litre başına güç konusunda dünyanın en verimli atmosferik motoru. Tasarım anlamında radikal değişikliklerin yapılmadığı 458 Speciale'de önde ve arkada hareketli karoser parçalarıyla aerodinamik değerin iyileşmesi hedeflenirken, aracı boydan boya geçen şerit ve üç yerine iki egzoz kullanılması da özel versiyona has detaylar arasında.






Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.