otohaber_logo
Haberler
Rekortmen Golf
Kompakt sınıftaki güç ve performans savaşına son katılan model yeni Golf R olurken, 300 HP’lik güç aynı zamanda Golf için güç rekoru anlamına da geliyor.
Rekortmen Golf

Volkswagen Golf'ün ilk neslinden bu yana ortaya koyduğu gelişim takdire şayan. Almanların herkesin otomobil sahibi olması için geliştirdiği kompakt Volkswagen bugün sunduklarıyla premium modellere yakın dururken, son olarak tanıtılan R versiyonuysa performansta yeni bir lige merhaba diyor: 0-100 km/s hızlanmasını 5.0 saniyenin altında tamamlayan bir Golf! Evet yeni Golf R, 2.0 lt'lik benzinli turbosunun ürettiği 300 HP'lik gücünü 4 tekerleğe birden DSG şanzıman üzerinden aktardığında 0-100 km/s hızlanması 4.9 saniye sürüyor. Standart olarak sunulan 6 ileri manuel şanzımanın birlikteliğiyse aynı disiplinde 5.3 saniye anlamına geliyor. Maksimum hızsa VW geleneklerine uygun olarak 250 km/s'de sınırlandırılmış. Yüksek performansa karşın 6.9 lt ile 7.1 lt/100 km arasında değişen ortalama tüketim değerleri dikkat çekiyor. Karoserindeki detaylarla en güçlü Golf olduğunu ağırbaşlı bir biçimde belli eden yeni Golf R'ın çift xenon farları da özel. Opsiyonel olarak sunulan adaptif yürüyen aksamda bu modele has yarış modu da bulunurken, ESP farklı kademelerde kontrol edilebiliyor. Volkswagen'in performans meraklılarını hedefleyen bu Frankfurt yeniliğinin yanında ekonomi odaklı tüketicilere de bir sürprizi olacak. Markanın başarılı hafif ticarisi Caddy'nin BlueMotion versiyonu Frankfurt'ta tanıtılacak. Standart modellere göre 27 mm alçaltılan ve özel jant kapaklarıyla donatılan cimri Caddy'de görev yapan 102 HP gücündeki 1.6 lt'lik dizelin ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt/100 km.




Sadece manuel şanzımanla satılan Caddy BlueMotion,düşük yakıt tüketimiyle ticaret hayatında yerini almaya devam edecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.