otohaber_logo
Haberler
Üstsüz Avcı
Hollandalı egzotik spor otomobil üreticisinin zor günler geçirdiği söylenedursun, B6 Venator Spyder ile Spyker, ortaya yine bir otomobilden çok sanat eserini hatırlatan bir sonuç çıkartmış.
Üstsüz Avcı

Bir ülke düşünün ki faal tek otomobil markası egzotik spor otomobiller üretsin. Hollandalı Spyker, lalelerin ülkesini otomotiv arenasında temsil ederken, 2000'de başlayan serüvende bugüne kadar C8, D12, C12 gibi gerçekten kayda değer egzotikler üretti. Victor Muller ve Maarten de Brujin tarafından kurulan küçük ama karakterli marka son olarak B6 Venator ile ayakta kaldığını gösterdi. 2013 Cenevre Otomobil Fuarı'nda coupe karoserle tanıtılan konsept adını Latince'de avcı anlamına gelen Venator kelimesinden alırken, Hollandalı marka ciddi olduğunu konseptin üstsüz versiyonunu da tanıtarak gösterdi. Cenevre'de tanıtılan coupe kardeşiyle aynı yüzü taşıyan Spyder konsepti, son yılların belki de en çekici üstsüz otomobillerinden biri görünümünde. Arka aksın hemen önüne uzunlamasına yerleştirilen ve 380 HP'nin üzerinde bir güç sunan V6'nın görev yaptığı B6 Venator Spyder konseptinde güç arka tekerleklere 6 kademeli bir otomatik şanzımanla aktarılıyor. 4347 mm'lik uzunluğuyla Porsche Boxster'la neredeyse aynı değeri sunan Hollandalı egzotikte alüminyumun kullanımıyla boş ağırlığın 1400 kg'nin altında tutulması amaçlanmış. Deri ve alüminyumun hakimiyetindeki iç mekanda artık bir Spyker imzası diyebileceğimiz vites kolu, şalterler ve baklava desenli dikiş izleri B6 Venator Spyder'da da kullanılırken, koltukların arkasındaki hörgüçlerde markanın logosunda da yer alan ve "İnatçı için hiçbir yol geçilmez değildir" anlamına gelen sloganı "Nulla tenaci invia est via" işlenmiş.

Yazı: Eray Özgür




Arka çamurluklardaki hava girişleri motoru soğutulmasına yardım ediyor.


Yuvarlak stoplar göz kamaştırırken,aracın genişliğindeki LED ışık bandı da çok etkileyici.


Bakması bile keyif veren kokpitte dikkatli gözler Audi'den alınan direksiyon simidini fark edebilirler.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.