otohaber_logo
Haberler
En Hızlısı Bu!
Porsche’nin makyajla birlikte karoser seçeneklerini ikiye çıkarttığı sedanı Panamera, yeni tanıtılan Turbo S versiyonuyla birlikte 570 HP gücünde bir süper sedan haline gelirken uzatılmış dingil mesafeli Executive versiyonu da Turbo S’in seçenekleri arası
En Hızlısı Bu!

Bir zamanlar sadece coupe ve cabrio modelleriyle tanınan ancak artık Cayenne ve Panamera gibi ailelerin ve işadamlarının da kullanabileceği modellerle daha geniş kitlelere ulaşan Porsche, Panamera'yı geçtiğimiz aylarda makyajlamış, görsel ve teknik değişikliklerin yanında uzatılmış dingil mesafeli Executive versiyonuyla makam otomobilinde sportif bir sedan isteyenlere yeni bir alternatif sunmuştu. Makyajla birlikte en güçlü versiyon olarak tanıtılan Panamera Turbo'nun 520 HP'lik gücünü yetersiz bulanlar için Alman marka şimdi de makyajlı Panamera neslinde Turbo S versiyonunu tanıtıyor. Artan gücü sağlayan başlıca unsurlar iki yeni turbo ve 120'den 140 bar'a yükselen basınçken, yapılan değişikliklerle birlikte 2250 ile 5000 devir arasında 750 Nm maksimum tork üretiliyor. Overboost fonksiyonuyla maksimum tork 800 Nm'ye yükselirken, 10.2 lt/100 km'lik ortalama yakıt tüketimi bir önceki versiyondan yüzde 11 daha az. 3.8 saniyelik 0-100 km/s hızlanması ve 310 km/s'lik maksimum hız değeriyle Porsche'nin safkan sporcularına yakın değerler sunan Panamera Turbo S için 180.024 Euro'luk, 15 cm uzatılmış dingil mesafesine sahip Executive versiyonu içinse 197.041 Euro'luk Almanya başlangıç fiyatları belirlenmiş.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.